Bolonez soslu makarna nasıl yapılır?

Bugün sizler için yapımı oldukça kolay pratik bir yemek tarifi hazırladık. Makarnaların lüks modeli olan bolonez soslu makarna nasıl yapılır?

Bugün sizler için bolonez soslu makarna yaptık. Sizde evlerinizde sizler için hazırladığımız tarifi deneyerek sofralarınızı lezzetlendirebilirsiniz. Gazelle Resort&Spa Mutfak Şefi Ümit Yavuz bolonez soslu makarna tarifini anlattı...

MALZEMELER:

-Soğan,

-Sarımsak,

-Havuç rendesi,

-Kereviz,

-Kıyma,

-Domates,

-Tereyağı,

-Zeytin yağ.

 İlk olarak biraz tereyağını tavaya ekliyoruz üzerine az miktarda zeytin yağ ekliyoruz. Küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyin ardından kerevizleri doğrayın ve soğanların üzerine ekleyin.

İkisini bir arada kavurarak karıştırın ardından çektirdiğiniz kıymayı soğan ve kerevizlerin üzerine ekleyin rendelediğiniz havuçları da üzerine ekleyerek karıştırın. Kıymanın rengi değişinceye kadar karıştırın ardından üzerine bir kaçık salça ve doğradığınız domatesleri ekleyip karıştırmaya devam edin.

Sarımsakları küçük küçük doğrayıp üzerine ilave edin. 2-3 dakika sonra içerisine az miktarda su ilave edin. Ardından tat vermesi için biraz tuz ve karabiber ekleyerek kısık ateşte karıştırmaya devam edin ve sosunuz hazır. Haşladığınız spagetti tabağınızın üzerine hazırladığınız bolonez sosunuzu ilave edip servise başlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar