Brezilya fönü nedir nasıl yapılır?

Dümdüz saçlara sahip olmak ister misiniz? Fön çektirmeyi bırakın bu yöntemi deneyin! Brezilya fönü nedir? Ne işe yarar? Nasıl yaptırılır? İşte tüm detaylar...

Brezilya fönü nedir nasıl yapılır?

Bazı kadınlar kıvırcık bazı kadınlar düz saç sever, kıvırcık saç sevenlerin işi daha kolaydır çünkü maşa veya bigudi yardımı ile saçlarını istedikleri şekle getirebilirler. Ancak düz saç daha zordur, ne kadar düzleştirirseniz düzleştirin illa bir yerlerden kıvırcıklık çıkacaktır. Sürekli fön çektirebilirsiniz ancak o da hem maddi anlamda shem de saçların sağlığı açısından sizi zorlayacaktır. İşte dümdüz saçlara sahip olabileceğiniz bir yöntem brezilya fönü! Tüm detayları sizler için derledik...

Brezilya fönü nedir?

Kıvırcık veya dalgaları saçlara sahip olup şekil vermekte zorlanıyorsanız ve bu yüzden sürekli düzleştirici ve fön kullanarak saatlerce uğraşıyorsanız artık durun…İşte Brezilya fönü ihtiyacı da tam da bu yüzden çıkmıştır. Özel bir keratin karışımı ile takviye yapılarak saçların uzun süreli düzlüğü parlaklığı ve canlılığı arttırılır. Toplamda 5-6 ay arası düz saçlara kavuşmak istiyorsanız Brezilya fönünü tercih edebilirsiniz.

İşlem ne kadar sürüyor?

Kuaförlerde yaklaşık 2-3  saat süren bir işlemdir. Eğer saçlarınız dalgalı ise 5-6 ay kalıcılık sağlayabilir. Ancak çok kıvırcık ise bu süre biraz kısalar 3-4 ay olabilir.

Brezilya fönü saça zarar verir mi?

Öncelikle saçlar için çok yararlı olan keratin takviyesi yapıldığı için faydalıdır. Saçınıza güç ve parlaklık verir. Sonrasında düzeleştirme (presleme) işlemi sırasında çok zarar görmese de sağlıklı saçlara sahip olmayanlar için önerilmez. Ancak sürekli olarak fön çektirip düzeleştirici kullanıyorsanız buna karşılık Brezilya fönü daha sağlıklıdır.

Yorumlar