Cezayir’de Bir İtalyan Kızı

2. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, perdelerini “Cezayir’de Bir İtalyan Kızı” adlı muhteşem operayla kapatıyor.

Cezayir’de Bir İtalyan Kızı

Ülkemizde opera ve baleyi zor ve ulaşılmaz sanatlar olmaktan çıkararak, bu sanatları toplumun tüm kesimlerinin yararına sunmak misyonunu taşıyan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün, Türkiye’nin kültür sanat yaşamına destek verme amacıyla hareket eden DenizBank’ın katkılarıyla düzenlediği 2. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, “Cezayir’de Bir İtalyan Kızı” adlı muhteşem operayla tamamlanıyor.

"Herkese Opera"

“Herkese Opera” fikriyle hayata geçirilen ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Başrejisörü Yekta Kara’nın sanat yönetmenliğinde hayata geçen Festival’in son eseri, 21 Temmuz Perşembe akşamı saat 20.30’da Sütlüce Haliç Kongre Merkezi’nde sahneleniyor. Karlsruhe Devlet Operası tarafından sahnelenecek ünlü İtalyan opera bestecisi Gioacchino Rossini’nin “Cezayir’de bir İtalyan Kızı” operası, çağdaş yorumla sanatseverlerle buluşacak.


En güzel eserler sergilendi

İstanbul’un kültür sanat dünyasına bir hediye olarak nitelendirilen ve 3 hafta süren Festival’de, son eserle birlikte 6 farklı mekanda 8 opera prodüksiyonu, 18 temsil ve Elina Garanca Gala Konseri sanatseverlerle buluştu.

2011 yılı Temmuz ayı boyunca Yıldız Sarayı, Topkapı Sarayı, Rumeli Hisarı ve Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, opera repertuarının birbirinden güzel eserlerine ev sahipliği yaptı. 2. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin repertuarında yer alan Saraydan Kız Kaçırma, Fatih Sultan Mehmet, Zaide, IV. Murat, Aşk-ı Memnu gibi Türk kültürü ve yaşantısını konu alan operalar orijinal tarihi dekorlarda sahnelendi.

Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi yapımlarının yanı sıra Almanya’dan Karlsruhe Badisches Operası ve Münih Gartnerplatz Operası gibi dünyanın en önemli ve prestijli sanat kurumları da festivalde konuk topluluk olarak operanın en güzel örneklerini sahnelendi.

Ayrıca dünyaca ünlü mezzosoprano Elina Garanca’nın Gala Konseri 13 Temmuz’da Aya İrini’de izleyici ile buluştu.
 

Yorumlar