Cilde zarar veren şeyler nelerdir?

Cildimizin pürüssüz olması için bütün çözüm yollarını deniyoruz. Cilt sorunları için çözüm yolları fazlasıyla var ama önemli olan sorunun kaynağına inmeye ne dersiniz?

Cilde zarar veren şeyler nelerdir?

Cildinizi nasıl koruyabilirsiniz? Sık sık sorulan bu soruların cevabını aslında sormak yerine sorunun kaynağına dönüp bakıp cildinize zarar veren şeylerden cildinizi korumak daha mantıklı değil mi? Günlük yaşamınızdaki bazı alışkanlıklarınız aslında cildinize oldukça zararlı etkileri vardır. İlk olarak cildinizi bu alışkanlıklarınızdan ayırarak cildinizi koruyarak bakım rutinlerini araştırabilirsiniz. Farkında olmadan cildinize verdiğiniz işte alışkanlıklarınız...

İlk olarak cips çikolata gibi gün içerisinde tükettiğiniz yağlı yiyecekler cildinize oldukça zarar vermektedir ve bu yiyecekler aynız zamanda cildinizde sivilce oluşumunu destekleyip oluşumuna neden olmaktadır. Mesela gün içerisinde tükettiğiniz yağda kızartılmış yiyeceklerin sindirimi zordur bu durumda hücrelerinizin temizlenmesini uzatmaktadır.  Cildinizin pürüssüz ve sivilcesiz bir cilde sahip olabilmek için tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekmektedir.

Sonrasında yaptığınız bir diğer alışkanlıklardan biri de gün içerisinde dışarda evde yüzünüde birçok bakteri oluşturmaktadır. Bu durumlarda 'Aman canım yüzüme makyaj yapmadım' diyip yüzünüzü yıkamamazlık yapmamalısınız. Kendinize günlük cilt temizleme rutini oluşturmalısınız. Dışarı çıktığınızda esen bir rüzgar, güneş bile cildinizi soldurmaya yetmektedir. Bu nedenle cildinizi gün içerisinde bol bol cildinizin ihtiyacı olan nemi sağlamalısınız aynız zamanda güneş koruyucu yüksek faktörlü kremler kullanmalısınız.

Günümüzde popüler olan kozmetik mağazaları indirime girdiği zaman herşeyden alıp cildinize uygun olmadığı halde yaptığınız bakım cildinizi yorar hatta cilt kanserine bile yol açabilir! Bu durumda bir dermatolog yardımı ile cilt tipinize uygun temizleyici kozmetik ürünleri hakkında fikir edinerek cildinize uygun kozmetik ürünü alıp cildinize uygulayabilirsiniz. Cildinize farkında olmadan verdiğiniz bir diğer alışkanlığınız ise stres! Her şeyi problem haline getirip hyatına strese yer veren insanlar bir süre sonra cildinde bozulmalar meydana gelir. Stres bir çok hastalığa neden olduğu gibi cildinizin bozulmasına cilt problemleri yaşamanıza da neden olmaktadır. Bu gibi durumlarda stresli hissettiğiniz zamanlarda aklınıza başka şeyler getirin. Uyku ve spor yapmak bu drumlarda cildinize gelebilecek en güzel tedavi olabilir!

Yorumlar