Cinsel sorunlar nelerdir? Evlilikte sıklıkla yaşanan cinsel sorunlar nelerdir?

Evlilikte sıklıkla yaşanan cinsel problemleri sizler için derledik. Eğerki sizde bu sorunları yaşıyorsanız dikkat!

Cinsel sorunlar nelerdir? Evlilikte sıklıkla yaşanan cinsel sorunlar nelerdir?

Evlilikte veya partnerinizde cinsel yaşamınızda en çok yaşadığınız sorunları sizler için derledik. Her ne kadar evlilik güzel bir şey olsa bile bir erkekle bir yastığı paylaşmanın da zorlukları vardır. Bunlar arasında geçim sıkıntılarının yanında aslında evliliği en çok etkileyen durumlardan biri sekstir. ''Cinsellik bir evliliğin temelidir.'' Bu temelde sorunlar yaşıyorsanız dikkat etmeniz gereken durumlar vardır. İşte bu durumları sizler için derledik...

cinsellikte yaşanan problemler

Ten uyumu...

Partnerinizle aranızdaki ten uyumu tensel temas dediğimiz bir kadının bir erkeğe ya da tam tersi olarak arzusu ten uyumunun ne kadar güçlü olduğunu göstermektedir. Cinsellikten erkeğin ve kadının vücut sıvılarının, ter dahil, birbirleriyle uyumlu olması gerekemektedir. Ten uyumunda sorun yaşamayan çiftler birbirlerini arzular ve tutku dolu tensel aşk olarak nitelendirdiğimiz duyguyu yaşarlar. Evlilikte olmazsa olmazlar arasında olan temel nedenlerden biride ten uyumudur. 

Kadınların korkulu rüyası vajinismus...

Genellikle kadınların cinsel ilişki esnasında vajinasındaki kasların kasılarak erkeğin girişine izin vermemesidir. Bu durumda kadın istemsizce erkeği kendisinden uzaklaştırarak cinsel ilişkiyi reddeder. Genellikle kadınların ilk gece korkusundan oluşmaktadır. Bu durumda erkeğin kadını sakinleştirmesi ve ikna etmesi çok önemlidir. Aksi taktirde cinsel ilişkiye girme süresi uzayabilir hatta psikolojik destek bile gerekebilmektedir. 

Erken boşalma...

Erkeğin heyecanına yenik düşerek eğerki fiziksel bir sorundan kaynaklı değilse, erkeklerdeki erken boşalmanın nedenleri arasında psikolojik olarak bu durumu değerlendirebiliriz. Bu durumda yine aynı şekilde ilk gecenin heyecanına yenik düşerek ''kızlık zarını bozma'' baskıları nedeniyle ya da ''ya başaramazsam'' düşüncesi ile oluşan durumdur. Bir kez erken boşalan erkek, yine başarısız olacağım kaygısını oldukça yoğun yaşar ve eşiyle cinsellikten adeta kaçar. Bu durumu atlatabilmek için psikoterapiye ihtiyaç duyulabilir.

 

Yorumlar