Diyete başlarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Fazla kilolardan kurtulmak için birçok diyetler uygulamaktayız fakat hangi diyeti uygularsak uygulayalım diyete başlamadan önce bazı noktalara dikkat edilmeli!

Fazla kilolardan kurtulmak hepimizin hayali ve bu kilolardan kurtulmak için günümüzde birbirinden çeşitli diyet yöntemleri vardır. Fakat diyeti uygularken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktaları sizler için Diyetisyen Burcu İnce sizler için bu noktaları anlattı...

"Zayıflamak ve kilo vermek; kararlılık, sabır, zaman, iyi planlama, yaşamda değişiklikler ve fiziksel aktivite gerektirir. Diyete başlarken tüm bunlara hazırlıklı olmak en önemli başlangıçtır. Hızı kilo kaybetmek diye bir şey yoktur. Hızlı kilo kaybetmek ile ilgili bildiklerinizi unutun. Hızlı kilo kaybederseniz sağlığınızı da aynı şekilde hızla bozacağınızı unutmayın.“Diyet yapmak” ifadesi yerine “sağlıklı beslenme” ifadesini benimseyin. Çünkü zayıflarken en önemli kural sağlıklı beslenmektir.Kilo kaybetmek için zamana ve sabra ihtiyacınız olduğunu unutmayın. O yüzden tartıya ilk çıktığınızda hayal kırıklığına uğrayıp diyetinizi ve motivasyonunuzu bozmayın. Diyete başlanılan ilk 10 gün çok önemlidir. Genellikle bu ilk 10 günde kilonuzda değişiklikler olmayabilir. Bu durum motivasyonunuzu ve isteğinizi kırmasın.

diyete başlamadan önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir

Neden yemek yediğinizi sık sık anımsayın: Yaşamınızı devam ettirmek için yediğinizi unutmayın. Sağlıklı bir zayıflama programı ve sağlıklı beslenme, tüm gıda gruplarından tüketerek tüm besin öğelerinden vücudumuza almakla mümkündür. Bitkisel olduğunu ve bu nedenle hiç bir yan etkisinin bulunmadığını söyleyen mucizevi haplara ve çaylara itibar etmeyin. En doğrusu ve en güzeli sağlıklı beslenerek zayıflamaktır.İyi bir zayıflama programının iyi bir fiziksel hareketlilik programıyla yani spor egzersizleri yaparak desteklenirse başarılı olacağını unutmayın. Diyet yaparken sürekli aç olduğunuzu düşünerek diyeti devam ettirmek mümkün değildir. Kendinizi buna hazırlayın."

Yorumlar