Doğru diyet ve egzersiz programı nasıl seçilir?

Kilo vermenin evrensel kuralları olduğunu biliyor muydunuz? Aslında kilo verme işi bir organizasyon ve kombinasyon işi: doğru diyet ve egzersiz!

Doğru diyet ve egzersiz programı nasıl seçilir?

Birkaç hafta içinde kilolarını azaltmak isteyen çok insan var. Çoğu, fazlalıkları azaltmak için biraz egzersiz yapmanın iyi bir fikir olduğu kanaatinde. Ancak doğru kiloya inmenin ve doğru kiloda kalabilmenin tek yolu egzersiz değil. Kilo vermek ve şekil kazanmak için diyetinize de konsantre olmanız şart.

Düzgün ve kolay kilo vermek için normal egzersizlerin yanı sıra sağlıklı bir diyet kombinasyonunu kullanmanız gerekiyor. 

Eğer bir diyet programını takip etmeyi planlıyorsanız, gününüzü doğru planlamanız şart. Sabah geç saatlere kadar uyumamanız geceleri de erken yatmanız gerekiyor mesela. Diyet ve egzersizin kendisi kadar gelişmeleri takip etmek de önemli. Bu nedenle diyet planına başlamadan önce kendinizi tartmanız ve uygulayacağınız diyeti doğru ve eksiksiz bir şekilde bir yerlere not etmeniz gerekiyor. 

- Saat 19:30 sonrası yemek yemekten kaçının. 

- Tüm gazlı içeceklere veda edin.

- Mango, muz gibi şeker oranı yüksek meyveleri almayın

- Pirinç ve patates kullanımı sınırlı.

-  Günde yarım saatte olsa aerobik, koşu gibi kardiyo egzersizleri yapın. Gün içinde ip almama, tempolu yürüyüşlere mutlaka zaman ayırın.

- Günde 20 dakikalık nefes egzersiziyle rahatlayın.

NEDEN KİLO VEREMEDİĞİNİZİ MUTLAKA ÖĞRENİN

Eğer kilo verememe nedeni iştahınız ve hareketsiz yaşamınızsa sorun yok işler sizin için daha kolay. Sadece nefsinizle mücadele etmeniz gerekiyor. Ancak kilo sorununuzun altında bir sağlık problemi yatıyor olabilir. Trioid, PCOS bunlardan bazıları. 

DOĞRU DİYETİ NASIL SEÇECEKSİNİZ?

Eğer vermek istediğimiz bir kaç kilo varsa paketli yiyeceklerden, aşırı karbonhidratlardan, şekerden uzak durmak egzersizle birlikte hızlı sonuç almanız için yeterli olabilir. Ancak vermek zorunda olduğunuz kilo miktarı fazla ise mutlaka bir uzmandan yardım alın. Unutmayın diyet her bünye için özel olarak belirlenmelidir. Biz uzman yardımıyla doğru diyet listesine ulaşabilir hem sağlıklı hem de kalıcı kilo kaybı sağlayabilirsiniz.

DOĞRU EGZERSİZ NE?

Egzersiz seçiminde de bir uzman desteği işinizi kolaylaştırabilir. Eğer vaktiniz ve paranız varsa hiç düşünmeden bir spor salonuna yazılın. Eğer paranız veya vaktiniz buna uygun değilse nelerden hoşlandığınızı bir düşünün ve internette kendinize uygun bir egzersiz programı aramaya başlayın. Evde olmaz diyorsanız haftanın bazı günleri açık havada tempolu yürüyüşler yapabilirsiniz. 

Yorumlar