Doğru duruş nasıl olur? Dik durmak için yapılması gerekenler nelerdir? Duruş nasıl düzeltilir?

Teknoloji çağının ilerlemesiyle gün geçtikçe telefon bağımlılığımız artmakla beraber bu durum farkında olmadan duruşumuzu ve ruh halimizi de etkilemektedir!

Doğru duruş nasıl olur? Dik durmak için yapılması gerekenler nelerdir? Duruş nasıl düzeltilir?

Duruş bozuklukları yüzünden artan şikayetler gün geçtikçe daha da artmaktadır. Bunun nedenleri arasında temel sebebinin günümüz teknolojinin artmasıyla beraber bilgisayar ve telefon bağımlılığımızın neden olduğunu biliyor muydunuz? Evet ne yazık ki telefonlar uğraşırken veya bilgisayar başında geçirdiğimiz vakitlerde farkında olmadan istemsizce duruş bozukluklarına neden olmaktadır.

Yapılan araştırmalara göre istemsizce eğilip, bükülüp kendimizi kaptırdığımız bilgisayar ve telefon kullanımları duruş bozukluklarına neden olmaktadır. Bu durum ise ruh halimizi fazlasıyla etkilemektedir. Hatta duruş bozuklukların sonucu depresyona kadar gidiyor!

Depresyonu tetikliyor!

Yapılan araştırmalara göre Harvard Üniversitesi'nde Profesör Amy Cuddy'nin TED konuşmasında yaptığı açıklamaya göre, günümz teknolojinin ilerlemesi ile beraber ortaya çıkan duruş bozuklukları hakkında; '' Duruşunuzun beyin sağlığınızı etkilemenin yanı sıra stres seviyeniz, duygularınız, ruh haliniz, hafızanız ve hatta davranışlarınızın üzerinden bile etkileri var. 2010 yılında Brezilya'da majör depresyon hastası kişilerin duruşları üzerinde bir çalışma yapıldı.

10 hafta boyunca 34 depresyon hastası ve 37 sağlıklı gönüllünün duruşları değerlendirildi. Araştırmacılar depresyonun evreleri boyunca kişilerin duruşunu değiştirdiğini, depresyondaki kişilerin duruşlarının git gide öne doğru ve kambur bir hal almaya başladığını gözlemledi.'' sözlerinden de anlayacağımız üzere duruş bozukluklarının ve depresyonun birbirleri ile bağlantılı olduğunu anlayabiliriz.

Yorumlar