Dogumdan sonra cinsel isteksizlik neden olur?

Yapılan araştırmalara göre kadınların cinsellikten soğuduğu dönemler çocuğun sorumlulukları başladığı zaman bitiyor! Nasıl mı sizler için derledik...

Dogumdan sonra cinsel isteksizlik neden olur?

 

Yapılan araştırmalara göre yaş ortalaması 6 yaşında çocuğu olan ve bir yıl içinde doğum yapan kadınların cinselikten soğuduğu bilinmektedir. Bu durumda artık çocuğun sorumluluklarının başladığı dönemlerde ve yoğun geçen iş stresi veya çocukla ilgilenmek zorunda kaldıkları için erkeklere oranla daha fazla etkilendiğini ortaya koymaktadır. Çocuk olduktan sonra anne bütün vasfını ve temel ihtiyaçların giderilmesi konusunda çocuğuna olan ilgisi nedeniyle çocuk birincil öncelikte yerini almaktadır.

kadınlar cinsellikten ne zaman sıkılır

Bu nedenle cinsellik de geri planda kalmış oluyor. Böylelikle erkeğin cinsel ihtiyaçları çocuğunkine oranla ikinci plana atılmış oluyor.Çocuğun ihtiyaçları ve yoğun geçen yaşamın temposundan kaynaklanan kadın yorgun düşüyor ve çocuğun sorumluluklarına bağlı olarak gece uykusunu yitirmeye başlaması durumunda cinsel isteksizlik başlıyor.

Bu durumda annenin yapması gereken şey;

Çocuğun bakımı ve cinsel aktiviteler eşitlendiği zaman normal düzene girebilmektedir. Bu gibi durumlarda çiftler ek destek alabilirler bu çiftler için oldukça faydalı olacaktır. Çiftler kısa zamanda destek sayesinde çözüm yolunu bulabilirler.

 

Yorumlar