Emziren kadın seksi midir?

Sorunun cevabını ben veremem. Çünkü ne kendime ne de emziren diğer kadınlara hiç o gözle bakmadım. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki emziren kadın bilinçlidir, sağlıklıdır, üstelik çok da ekonomiktir.

Senem Köksal

Emzirmenin, bebeklerin ruhsal, bedensel ve zekâ gelişimlerine faydası olduğu gibi anne sağlığına katkısı da yadsınamaz. Emziren kadınların doğum sonrası toparlanma süreci hem fiziksel hem ruhsal açıdan daha kolaydır. Rahim, yumurtalık ve meme kanserine yakalanma riskleri azdır. Ayrıca emzirmek doğa dostudur. Ama hepsi bu kadar değil. Emzirmenin ucu vatana millete de dokunuyor.

Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre emziren kadınların ülkeye katkısı yılda 13 milyon dolar. Ölçeği küçültelim, aile bütçelerine katkısı 3000 dolar. Hadi canım demeyin. Şayet hâli hazırda emziren bir anneyseniz emzirmeye devam edin!

Zira maması, suyu, elektriği, biberonu, steril aleti vs. derken hesap kabarıyor da kabarıyor. Öyle ki 9 ay bunlara harcanan paraya 3 gece Bahamalar'da tatil yapılabiliyor. Oysa emzirmek neredeyse bedava! Emziren kadınlar için üretilen iç çamaşırları, giysiler, süt sağma makineleri, süt saklama poşetleri ve göğüs pedleri tamamen ihtiyaca bağlı. İster al, ister alma.

Ama gelin görün ki dünya genelinde emzirme oranı %38. Türkiye'de ise ilk iki ayda % 69 olan oran, 5. ayda %24'lere geriliyor.

Peki, ama neden? Bir bakalım.

Tamam, memeler açısından durum biraz can sıkıcı olabilir. Kafa kadar oluyorlar, eski cicili bicili, seksi sutyenlerin hiç biri olmuyor ve yazık ki kullanılmak zorunda olanlar da estetik fukarası. Bebek dişlenince fena halde ısırılıyorlar ve en kötüsü de önlenemez bir şekilde irtifa kaybediyorlar. Bebek ortalama iki saatte bir acıktığından annenin hayatında bir süreliğine meme saati uygulaması başlıyor, e haliyle de işler biraz aksıyor. Ama yine de emzirmekten kolayı var mı? Her an, her yerde hazır yemek. En kral fast food bile yanında yavaş kalır. Üstelik fayda maliyet analizinde meme mamaya Osmanlı tokadı atar.

Bu durumda düşüşe geçen emzirme oranlarını, şayet ortada geçerli bir neden yoksa ancak düşüşe geçen bilinçle açıklayabilirim.

Ama dışarıda bebeğini emziren kadınlara, ben de bundan nasibimi aldım, karşı cinsin gözünü dikip bakmasını hiçbir şeyle açıklayamam. O yüzden de yine başa dönüyor ve ısrarla soruyorum:

Emziren kadın seksi midir?

"Sitemizde köşe yazarı olarak yazı yazan tüm yazarlarımız yazdıkları yazı ve görüşlerden tamamıyla kendileri sorumludur. Köşe yazarlarının yazılarından dolayı İnternethaber Yayıncılık AŞ. (elmaelma.com) hiçbir şekilde yasal sorumluluk kabul etmemektedir."
Yorumlar