Emzirme döneminde göğüs pompası seçimi ve kullanımı!

Anneler çalışma, sosyal yaşam ya da sağlık sorunları gibi birçok nedenden dolayı bebeklerinden ayrı kaldıklarında da onları anne sütü ile beslemeye devam edebiliyorlar. Bu süreçte ihtiyaca uygun bir göğüs pompası seçmek çok önemli.

Emzirme döneminde göğüs pompası seçimi ve kullanımı!

Göğüs pompası seçiminde en önemli kriter göğüs pompasını hangi amaçla kullanacağınızdır. Örneğin arada bir arkadalarınızla buluştuğunuzda dolabınızda yedek anne sütü olmasını istiyorsanız ya da bir süre bebeğinizi emzirdikten sonra sütünüzü arttırmak için göğüs pompası kullanacaksanız, büyük bir yatırım yapmanıza gerek olmadan elle sağım yapabileceğiniz manuel bir göğüs pompası kullanabilirsiniz.

Lansinoh Manuel Göğüs Pompası, uyarı ve sağım fazları ile bir bebeğin doğal emiş ritmini en yakın şekilde taklit eder. Bunun yanında ergonomik yapısı sayesinde tek elle ve rahatça kullanılabilir.


Düzenli Aralıklarla Göğüs Pompası Kullanıcaksanız;


Diğer yandan işe başlayacaksanız ve düzenli bir şekilde göğsünüzü sağmanız gerekiyorsa elektrikli ve çift sağımlı bir pompa tercih etmeniz önemlidir. Çalışırken anne sütünün devam edebilmesi için işinize ara vererek, her 2 ya da 3 saatte bir, her göğüsten en az 15 dakika süt çıkarmanız gerekiyor. Bu ortalama her süt çekme seansı için 30-40 dakika harcamanız demektir. Bu süreyi kısaltmak için her iki göğsü aynı anda sağabileceğiniz çift sağımlı bir pompa kullanmanız bu süreyi yarıya indirecektir.

Lansinoh 2’si 1 Arada Göğüs Pompası, çiftli ve tekli olarak kullanılabilir. Uyarı ve sağım fazları ile anne sütünün akışını arttırır. 3 farklı sağım modu ve 8 farklı vakum seviyesi ile her annenin konforuna uygun sağım seçenekleri sunar.


“Süt çekme seansları için çalışmaya uzun aralar vermek, çalışırken anneleri en çok zorlayan faktör. İşe döndükten bir süre sonra her iki ya da üç saatte bir annelere 30-40 dakika süt sağma arası vermek anneleri zorluyor. Zamanla süt çekme seanlarının arası açılmaya başlıyor. Oysa anne sütü, göğüsten ne kadar sık boşaltılırsa vücut yeniden süt üretiyor. Süt çekme seanslarının arasını açmak anne sütünün azalmasındaki en büyük etken. Süt çekme süresini kısaltmanın en kolay ve sağlıklı yolu ise çift sağımlı bir göğüs pompası kullanmak.”Lansinoh Pazarlama Müdürü Derya İşçioğlu.

Yorumlar