Erkekler için en tehlikeli cinsel ilişki pozisyonu

İktidarsızlık Araştırması Uluslararası Dergisi'nde yayınlanan yeni bir araştırmanın sonuçları erkekler için en tehlike seks pozisyonunu ortaya koydu.

Erkekler için en tehlikeli cinsel ilişki pozisyonu

2015'te yapılan bir araştırmaya göre çiftlerin  kadının üstte olduğu cinsel ilişki pozisyonu çiftlerin en çok tercih ettiği pozisyon çıktı. Ancak yakın tarihte yapılan bir başka araştırmaya göre bu pozisyon aynı zamanda 'en tehlikeli seks pozisyonlarından olduğu anlaşıldı.'  Tehlikeli diyorsak kadınlar için sorun yok. Ancak erkekler için telafisi güç sağlık sorunlarına neden olabilir. için neden olabilecek zararlar azdır, acı çekmez.

İktidarsızlık Araştırması Uluslararası Dergisi'nde yayınlanan araştırmanın sonuçlarına göre, bu pozisyon erkeklerde cinsel organ kısılmasına neden olabiliyor. Araştırma için araştırmacılar, cinsel organları kırılan 18-66 yaşlarındaki 90 hastayı inceledi. Bu vakaların yüzde 77'sinin cinsel travma ile ilgili olduğunu keşfettiler; bu nedenle yaralanmalar sırasında cinsel duruşlara yakından baktılar.

en tehlikeli seks pozisyonu

En tehlikeli seks pozisyonu mu?

Erkeklerin % 41'i köpek pozisyonu esnasında penisini kırmıştı ve onu misyoner pozisyonu ve kadın üstü izledi. Çatlamanın şiddeti köpek ve misyoner arasında benzerdi, ancak köpek ve üst üste kadın karşılaştırıldığında önemli ölçüde daha kötü olduğu bulundu.

Üroloji uzmanı Tobias Köhler, kanla dolduğunda katılaşan erkek cinsel organ dokusunda sünger benzeri tüpler var. Bu tüpler, çok fazla darbeye maruz kaldıklarında zorlamaya bağlı aşırı ağrı, şişme, kan tıkanıklığı ve kalıcı hasara neden olabilir.

ÇATLAMA VE PATLAMA SESİ BİLE OLABİLİR

Araştırmada yazanlara göre,  çatlama veya patlama sesi bile duyulabilir. 

Kadının üstte olduğu pozisyonda yaşanan travmanın nedenlerine ilişkin ayrıcı uzmanlar şunları söyledi.

"Bu pozisyon aşırı heyecan verici olabilir. Bu heyecan cinsel organı da 'aşırı derecede güçlü' hale getirebilir. Bu da esnekliği azaltığı için kırılganlığı arttırıyor. Aynı zamanda kadın cinsel organından aniden atılan erkek cinsel organı hem kadın hem de erkeğin sert ve kemikli yüzeylerine çarpıp büyük bir travma yaşayabilir."

Yorumlar