Evdeki rutubet kokusu nasıl giderilir? Evdeki rutubet nasıl temizlenir?

Rutubet hemen hemen her evde olabilecek nem birikmesine denir. Fakat eşyalara ve kıyafetlere sindiğinde işin içinden çıkılmaz bir hal alır.

Evdeki rutubet kokusu nasıl giderilir? Evdeki rutubet nasıl temizlenir?

Genellikle nem ve rutubeti önlemek için sürekli olarak evi havalandırarak temiz hava ile yer değiştirilmesi sağlanması gerekmektedir. Özellikle yaz aylarında sürekli olarak camları açık bırakıp evin hava alması sağlanmalıdır. Her ne kadar kış aylarında bu durum biraz zorlayıcı olsa bile temiz hava şart diyerek kısa süreli sık sık cam açıp evi havalandırmak gerekmektedir. 

Evlerdeki rutubet nasıl giderilir? Rutubet neden olur?

- Eviniz kot olarak adlandırdığımız katlarda ikamet ediyorsanız rutubetin olması doğal olarak olacaktır. Fakat bu durumdan kurtulmak için rutubete uygun izolasyon yöntemi ile giderilebilir...

- Genellikle evlerin kuzeye bakan yönleri soğuk olduğu için yemek kokusunun ve banyo buharının odaya ulaşması zor olacağı için nem ve rutubetin olmasını azaltacaktır. 

- Mutfağınızda aspiratör kullanmaya özen gödterin çünkü aspiratör evinizdeki yemek kokusunu alırken aynı zamanda nem ve rutubet oluşumunu da engellemektedir.

- Kahve telvesi ve bir miktar toz hardalı karıştırın ve bu karışımı eşyalarınızı ovarak bu eşyalardan rutubet kokusunu uzaklaştırabilirsiniz.

- Evinizde nemi ve rutubeti arttıran bir diğer etken ise akvaryum ve bitkidir. 

- Nemden ve rutubetten kurtulmanın bir diğer yöntemi de kedi kumudur. Kedi kumu nemi çekme özelliğine sahip olmasıyla beraber nemden ve rutubetten kurtulmak için etkili bir yöntemdir. Evinizin gözden uzak köşelere kedi kumu koyabilirsiniz.

- Hem hijyen açısından hem de nem ve rutubetin önüne geçmek için banyonuzu banyo yaptıktan sonra ıslak bırakmamaya özen göstermelisiniz.

 

Yorumlar