Evlilikte doğru eş seçimi nasıl yapılır bu tip insanlarla sakın evlenmeyin!

Evlilikte doğru eş seçimi nasıl yapılır? İlişki ve iletişim uzmanı Hande Akın elmaelma.com okurları için doğru eş seçiminin detaylarını anlattı.

Bir süredir devam eden bir ilişkiniz var ancak partnerinizle evlenip evlenmeme konusunda kafanız karışık. Karışıklığın nedeni de doğru eş olup olmadığını bilmemeniz olabilir. Evlilik öncesi 'doğru eş nasıl seçilir, hangi tip insanlarla evlenilmez, evlenilecek kişinin özelilkleri nasıl olmalı?' soruları herkesin kafasını kurcalar. Biz de İletişim Danışmanı ve Yaşam Koçu Hande Akın'a evlenicek kişi nasıl olmalı nasıl olmamalı sorusunu sordum. İşte Hande Akın'ın yanıtları....

"Sürekli sizden talepleri olan biri varsa, kendi hayatından mutsuzsa, sürekli şikayet ediyorsa, bir şeyler için hep başkalarını suçlayan bir sevgiliniz varsa bu kişilerle sağlıklı ilişki yürütmek sizi zorlayabilir, enerjinizi çalabilir. 

Eğer bir konuda sabit fikri varsa, esneklik sağlayamıyorsa, hep benim dediğim olacak diyorsa ve sadece almayı biliyorsa, vermekten yoksunsa, o kişilerle ilişkiyi sürdürmek sizi zorlayabilir. Mümkün değildir diyemiyorum, imkansızdır diyemiyorum ama zorlayıcı olur.

Bu kişilerle sürdürülen ilişki de sizler için bir deneyim, bir eğitimdir. Hepimiz için bu hayatta bol bol eğitim var."

 

Yorumlar