Far sürme teknikleri neler?

Far sürmek basit bir şey gibi görünsede doğru teknikleri bilmiyorsanız tam bir renk cümbüşüne dönüşebilirsiniz! İşte far sürmenin incelikleri...

Far sürme teknikleri neler?

Makyajın en önemli parçalarından biridir far, çok basit gibi gözüksede doğru uygulanmadığı zaman sizi bir canavara bile dönüştürebilir! Far uygulamak sabır ister, göz kapağına rengi yedirerek yaymak gerekir. Peki far nasıl sürülür? İncelikleri nelerdir merak ediyor musunuz? İşte far sürmenin incelikleri ve yöntemleri. Sizler için derledik...

 

Fırçalar
Başarılı bir göz makyajındaki en önemli nokta doğru fırçalardan yardım almaktır. Farın göz kapağına uygulanması için sünger uçlu fırçalar oldukça kullanışlı. Daha sonra renkleri dağıtma işlemi için karıştırma fırçası kullanmalısınız. Karıştırma fırçanızın boyutuna, göz kapağınızın yüzey büyüklüğüne göre karar verebilirsiniz.

Kalıcılık
Uyguladığınız farların gün boyu dökülme yapmadan kalmasını istiyorsanız far bazı kullanmanız şart. Makyaj sanatçıları, far bazının öncesinde göz çevresini “micellar” tarzındaki temizleme suyuyla siliyor, sonrasında hafif bir göz kremi uygulamasıyla bu bölgesinin nem kazanmasını sağlıyorlar.

Far bazı
Makyaj bazınızı sürdükten sonra gözleriniz kapalı bir şekilde birkaç saniye beklerseniz, baz çizgilere dolmadan cilt tarafından emilir ve böylece far uygulaması için daha pürüzsüz bir zemin hazırlar. 

Krem farlar
Krem yapıdaki farları parmak uçlarınızla uygulamak, size daha rahat bir çalışma imkanı verir. Sonrasında farın oluşturduğu çizgileri yumuşak uçlu bir göz fırçasıyla dağıtabilirsiniz. Krem far uygulamasının ardından buğulu bir görünüm elde etmek için benzer tonlarda mat bir far yardımıyla göz kapağınızın katlanma bölgesinin üzerinden geçin ve farı dağıtın.

Toz farlar
Pudra yapılı farları kullanırken dikkatli olmanız gereken nokta fırçaya fazla ürün almamaktır. Tozutma yaptığını bildiğiniz paletlerdeki farları kullanırken fırçaya ürün aldıktan sonra fazlasını silkeleyip miktarı minimuma indirin. Bu şekilde, göz kapağınıza gereğinden fazla renk vermenin ya da tozutan farın göz altınıza düşüp cilt makyajınızı bozmanın önüne geçebilirsiniz.

Far paletleri
Tarzınıza uygun renk ve yapıdaki paletler kullanarak renk kaosunu engelleyebilirsiniz. Piyasadaki çoğu far paleti, birbiriyle karıştırıldığında uyum sağlayan ve aralarında ton benzerliği olan renklerden oluşur. Bu şekilde birkaç renk far uygulamasında kolayca seçim yapabilirsiniz.

Maksimum kalıcılık
Pigmentasyonunun yeterli olmadığını düşündüğünüz farları hafif nemli bir fırçayla uyguladığınızda fardan maksimum rengi alırsınız. Özellikle metalik veya simli farlarda karşılaşılan bu problemin önüne geçmek için uygulama fırçanızı alkolsüz ıslak mendile değdirin ve sonrasında farı göz kapağınıza uygulayın.

Pratik bilgiler
Keskin hatları olan bir far görünümü istiyorsanız göz makyajınıza başlamadan önce alt göz çizginizin hizasından şakaklarınıza doğru bir bant çekerek dümdüz bir çizgi elde edebilirsiniz. Far uygulamasından sonra bu bantı çıkarırken dikkatli olmayı unutmayın. Bantın cilt makyajınıza zarar verdiğini düşünüyorsanız nemli bir sünger yardımıyla kenarlarını rötuşlayabilirsiniz.

 

Yorumlar