Fibromiyalji nedir? Fibromiyalji tedavisi nasıldır?

Teşhis koyması kolay olmayan çağın hastalığı olarak nitelendirilen ''Fibromiyalji''nedir, neden olur? sizler için derledik.

Fibromiyalji nedir? Fibromiyalji tedavisi nasıldır?

Amerika'da yapılan araştırmalara göre, istatistiklerde kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer almaktadır ve aynı zamanda teşhis koymada oldukça zor bir sendromdur. İş hayatını ve ekonomiyi etkilemekte olan bu sorun yaygın kas ağrıları, baş ağrısı, yorgunluk, bitkinlik, halsizlik, uyku düzensizlikleri, depresif ataklar olarak belirtilen bir sendromdur.

Bu sendromun nedeni tam olarak bilinenememektedir. Ancak sinir sistemi, algılama bozukluğu, kas ve kas işlevlerinin çalışmasında birçok etkenlerin neden olabileceği düşünülmektedir. Bu sendromu yaşayan kişilerde özellikle ortak yaşayan kişilerde ortak noktalar görülmektedir. Herşeyden çok çabuk etkilenen ve hassasiyet, çok çabuk değişen duygu durumları kişilerin hastalığıdır ve aşırı stresli zamanlarda bu kişilerde zaman zaman ağrıların artma ihtimali oldukça yüksektir.

Fibromiyalji sendromu hastalığı

Fibromiyalji sendromunun tedavi yöntemleri nelerdir?

Bu sendromu olan kişilerin hem hasta hemde yakınlarının eğitimi bilgilendirilmesi hemde bilgilere ulaşılmalıdır. Aynı zamanda hastaya fizik tedavisi, yeni yeni geliştirilen etkin ilaç tedavisi, düzenli olarak yapılması uygun görülen egzersizler yer almaktadır.

Yorumlar