Gece makyajı nasıl yapılmalıdır? Gece makyajında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Bugün sizler için gündüz makyajından gece makyajına nasıl geçiş yapabileceğinizi ve gece makyajının avantajlarını sizler için hazırladık.

Gece makyajı nasıl yapılmalıdır? Gece makyajında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Gün içerisinde iş yerinde ya da okula giderken yapılan makyajları gece makyajından ayıran en önemli nokta makyajda 'özgür' olabilmenizdir. Gece makyajlarında özgürce cesur davranabilirsiz hatta dilediğiniz gölgeyi ve ışıltıları makyajınızda kullanabilirsiniz. Bu durumda önemli olan noktalardan biriside yüz hatlarınıza ve renginize uygun olan renkleri ve makyaj çeşitlerini doğru bir şekilde uygulmaktır.

gündüz makyajından gece makyajına nasıl geçiş yapılır

Gece makyajında bu noktalar çok önemli!

Gece makyajı yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi de göz altlarınızın yeteri kadar aydınlıklığı sağlamalısınız! Aynı zamanda gündüz makyajlarınıza oranla biraz daha belirgin yapmalısınız unutmayın gece makyajını gündüz makyajı arasındaki farkı ortaya koymak zorundasınız!

Dudaklar tercihinize göre değişebilir ama gece makyajının vazgeçilmez rengi tabikide koyu ve dudaklarınızı belirginleştirecek renklerdir. geceye rujunuzun daha fazla dayanmasını istiyorsanız ruj öncesinde rujunuzun rengine  yakın tonlarda bir dudak kalemi ile geçebilirsiniz. Gece makyajlarında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise kıyafete göre göz makyajı renklendirmesi yapılmalıdır. Aynı zamanda gidilen ortama göre gece makyajının yoğunluğu da çok önemlidir. 

gece makyajı

Gündüz makyajından gece makyajına geçiş yapmak için...

Gündüz makyajından gece makyajına en kolay ve en pratik yöntemlerden biri olan ruj ve eyeliner sizin işinizi fazlasıyla görebilecek ve gecenizin kurtarıcısı işlevini görecektir. Gündüz doğal tonlarda yaptığınız makyajı gece makyajına çevirmek için cildinize pudralandırarak cilt makyajınızı sabitleyip kırmızı veya koyu tonlarda bir ruj sürerek eğer biraz daha vaktiniz varsa eyeliner sürerek şık ve seksi bir gece makyajına çevirebilirsiniz.

kırmızı ruj sürmek

 

Yorumlar