Hamileyken saçlarınızı unutmayın!

Hamileler için altın değerinde önerilerimiz var! Ayrıca cevabı hep tartışılan o soruya son noktayı koyuyoruz: Hamilelikte saç boyatılabilir mi?

Hamileyken saçlarınızı unutmayın!

Kuaför, tam bir kadın dünyasıdır. Hiç tanımadığınız biriyle saatlerce sohbet edebilirsiniz. Özellikle uzun süredir müşterisi olduğunuz kuaförünüz hayatınızın neredeyse her alanına şahitlik eder. Fakat ona hamileliğinizi müjdelerken aklınızda saçlarınızla ilgili değişiklikler de varsa, bu notları hatırlamanızda fayda var:

Eğer saçınızı kestirmek istiyorsanız…

Çok kısa ya da çok uzun modellerden kaçının. Hamilelik sırasında vücut şekliniz ve yüz orantınız değişeceğinden çok uzun ya da kısa modeller iyi durmayacaktır. Omuzlara değen saçlar en idealidir.

Saçlarınızı ortadan değil, yanlardan ayırın. Bu hem size şirinlik katacak, hem de yüzünüzü daha ince gösterecektir.

Saçınızı gevşek bir at kuyruğu yapın, ya da dağınık topuz kullanın. Eğer sağdan soldan dökülen tutamlar olursa dert etmeyin, yüzünüzün etrafında bir çerçeve olursa daha ince görünürsünüz.

Ve o soru: Ya saçınızı boyatmak istiyorsanız?

Öncelikle konuyu doktorunuzla görüşmelisiniz. Boyatma sırasında kullandığınız kimyasalları o da bilmeli. Pek çok kadın saçlarını boyatmak için ilk üç ayını doldurmayı bekliyor. Doktorunuzla boya tekniğinizi paylaşmanız bu sürenin netleştirilmesi açısından önemlidir. Bu süre içinde de tek kullanımlık geçici boyalar kullanabilirsiniz, ya da tebeşir veya saç pudrasıyal diplerden çıkan ana saçı gizleyebilirsiniz. Saçınızın önlerindeki beyazları rimelle kamufle etmeyi deneyebilirsiniz. Eğer istediğiniz daha açık bir renkse saç köklerinize değmeyecek yöntemleri tercih edin; balyaj gibi… Saç bantları, güzel eşarplar da diğer yöntemler…

Ayrıca saçlarınızı zikzaklar halinde ayırırmanız da son derece etkili olabilir, üstelik çok şık! Saçlarınızı çok sıkı şekilde geriye doğru toplamaktan da kaçının.

Yorumlar