İş hayatında başarılı olmanın yolu küçük sırların arkasında gizli

Bahar Madazlı, iş hayatında başarılı olmak isteyen insanlar için etkili önerilerde bulundu...

İş hayatında başarılı olmanın yolu küçük sırların arkasında gizli

Hızla rekabetin arttığı iş dünyasında başarı ve mutluluğun hazzını yaşayabilmek; basit kuralları farklı bir bakış açısı ile değiştirebilmektir. Verilen büyük- küçük anlık kararlar geleceği şekillendirir. Her şey anlık bir karar verip, eyleme geçmekle başlar ve bu karar iş yaşamını hayallerin ötesine taşır. 

Şantiyede başlayan ve anlık karar verip “Yazılımcı” ünvanı ile değiştirdiği 30 yıllık kariyer yolculuğunu Türkiye’nin önde gelen firmalarından birini “Yazılımdan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı” ünvanı ile tamamlayan Bahar Madazlı, iş yaşamı yolundaki gençlere ışıklarını bulmaları için yol göstermek amacıyla “Yoldan Çekilin Hedefteyim” adlı ilk kitabını kaleme aldı. Kitabında deneyimlerini aktaran Bahar Madazlı, başarılı olmak isteyen insanlar için etkili önerilerde bulundu;

Biliyormuş Gibi Yap, Öğrenmemen İçin Bir Sebep Yok !

Bilmediğiniz bir konu ile ilgili önünüze fırsatlar çıkabilir. Onları hemen reddetmeyin. Belki de onlar iş hayatınızda yakalayabileceğiniz en parlak ışığınız olabilir. Anlık karar verebilir ve fırsatı değerlendirebilirsiniz, bilmediğiniz bir alan bile olsa.

Merak etmeyin yolunuzda ilerlerken eksikliklerinizi diğer insanlardan 2 kat daha fazla çalışıp tamamlarsınız. Yolunuza çıkan ışıkları değerlendirmek için önemli olan risk alabilecek cesarete sahip olmak ve kendinize olan inancınızı hep sağlam tutmaktır.

Sorunun Değil Sonucun Bir Parçası Ol

İş hayatında anlık hedeflere ulaşmak için sonuç odaklı bir yaklaşım benimseyin. Başarı olma yolunda ilerlerken ortaya çıkan sorunların bir parçası olmak yerine sonucun bir parçası olmak, kariyer basamaklarını sağlamlaştırır.

Sabret

Sabır bir çeşit sanattır. Onu doğru yönlendirdiğinizde sonuçtaki eseri “başarınız” olacak. Kademelere varış yolculuğumuz uzun sürebilir. Anlık hedeflere ulaşıldıkça çıta yükselir. Bir sonraki yere ulaşmak için kısa sürede yol almaktan ziyade uygun anda yeterli ve doğru zamanlamalar yapmak önemlidir.

Kariyer kademelerini ne kadar hızlı atlarsanız atlayın; yanlış bir zamanlama kariyer noktalarından hızla uzaklaşmaya neden olur. Başarı, kariyer basamaklarının ahenginde gizlidir.

Işığını Yakala

Işığı yakalayabilmek için öncelikle ışığımızı keşfetmemiz gerekir. Sabır ve 2 kat daha fazla çalışmak ise ışığı görmeyi ve ona inanmanın kapılarını aralar.

Anlık hedefler ve kararlar; azıcık cesaret, ufacık risk, birazda özgüven ile birleştiğinde ışığı yakalamanın ipuçları da ortaya çıkar. Bütün bu unsurlar bir araya geldiğinde hedefe kitlenip, ışığa teslim olmak gerekir.

Sürüden Ayrıl, Fark Yarat

Herkesin yaptığının tersine kimsenin yapmadığını denemek başarılı hissetmenin yolunu açar. Kendisine güvenen ve başarısından haz alan biri, her zaman farklı yollardan gitmeyi tercih eder.

Sürüden ayrılmak hem kişinin sınırlarını zorlamanın hem de iş hayatındaki eksiklerini tamamlanın yolunu gösterir. İş hayatında ne kadar katma değer yaratırsanız, o kadar vazgeçilmez olursunuz.

Gerçek Dostlar Edin

İnsanlar, iş hayatlarında başarı merdivenlerini tırmandıkça dostlarına, arkadaşlarına vakit ayırmazlar. İş hayatları sona erdiğinde dostlarının yanında kalacağını unuturlar.

Bu zamanda doğru arkadaşlıklar, dostluklar biriktirmek çok önemlidir. Dostlar, iş hayatının öngörülemez güzelliklerindendir.

Biraz Eğlenmenin Kimseye Zararı Olmaz

En yoğun çalışma ortamlarında bile eğlenmenin mutlaka bir yolunu bulun. Eğlendiğiniz bir işte keyif almanız ve mutluluğa ulaşmanız daha kolaydır.

Keyif alınan bir iş ortamı, motivasyonu artırdığı gibi işteki başarının da anahtarlarındandır. Birlikte gülebildiğiniz hem de çok gülebildiğiniz arkadaşlarınıza gözünüz gibi bakın,  çok kıymetlidir.

Hayatta “Keşke” Dememek İçin Ailenin Her Daim Yanında Ol

İş hayatındaki başarıların peşinden koşarken ailelerin ne kadar kıymetli olduğunu fark edemiyoruz.. Ailesi ile evinde mutlu olan bir insan, yaşamının en önemli ve temel hazzını yani mutluluk kaynağını ele geçirmiş demektir.

Onun sayesinde yaptığımız her işten zevk alırız. İş hayatı sonlandığında geriye dönüp baktığımızda elimizde bize ailemiz ve arkadaşlarımızdan başka ne kalıyor.

Giyimine Özen Gösteren İşinde Başarıyı Kucaklar

İş ve aile hayatı içerisinde yuvarlanırken en önemli varlık olarak kendimizi unutmamalıyız. Her zaman giyimimize dikkat etmeliyiz.  İlk intiba, kendimize olan güven ve değer ile doğru orantılıdır.

Bu değerin yansıması ise giyimimize ve kendimize verdiğimiz özen ile ilişkilidir. Görüntümüzle bir şekilde kendimize verdiğimiz değer kadar karşımızdaki kişiye verdiğimiz değeri de gözler önüne sermiş oluruz.

Ayrıca saygınlığımızın yanında işimizi yaparken de aynı özeni göstereceğimizin intibasını yaratırız.

Kendini Suyun Akışına Bırak

İş hayatında her zaman engebeler ve güçlükler ile karşılaşırız. Böyle zamanlarda sabırımızı yanımızdan eksik etmeyip, kendimizi suyun akışına bırakmalıyız.

Kendimize güvenmemiz, fark yaratma gayemiz, risk almayı sevmemiz ışığımızı yakalamamızı sağlar.

Ön yargılarımızı bırakıp, karşılaştığımız güçlüklerle sabırla mücadele edersek, anlık hedeflerimizi yerine getirebiliriz. Önemli olan ışığımızı görmemiz ve kendimiz için en iyi yolu bulmamızdır.

Yorumlar