İskandinav diyeti nedir malzemeleri 3 katı fazla kilo verebilirsiniz!

Dünyanın en sağlıklı diyeti olarak gösterilen İskandinav beslenme sistemindeki 3 malzeme 3 katı fazla kilo kaybı sağlıyor. Sihirli nokta ise balık!

İskandinav diyeti nedir malzemeleri 3 katı fazla kilo verebilirsiniz!

İskandinav diyeti dünyadaki en sağlıklı insanlardan biri gösteriliyor. Araştırmalar, yağlı balık, lahana, kök sebzeleri ve çavdar ekmeğiyle öne çıkan bu diyetin dünyadaki en sağlıklı besinler arasında bulunduğu tespit etti.

İsveç'te ve diğer İskandinav ülkelerinde benzer rakamlar gösteren obezite seviyeleri % 10 gibi düşük seviyelerde. Türkiye'de obezite oranı % 25'e dayanmışken, İskandinav bölgesinde yaşayanların nasıl bu denli fit ve sağlıklı göründüklerini sizin için derledik.

Danimarka'da geliştirilen bir yeme planı, eti balıkla değiştirenlerin, hiç değişiklik yapmamış olanlara oranlar üç katı daha fazla kilo verdiklerini gördü.

ScandiKitchen'in önerdiği şekilde, bu yağ atmaya yarayan İskandinav bileşenlerine mutfağınızda mutlaka yer açın.

KIRMIZI BÖĞÜRTLEN: Çalışmalar, kilo alımını durdurmalarına yardımcı olduklarını önermektedir (reçel biçiminde de tüketebilirsiniz ama şekersiz olanlarını tercih edin.)

DENİZ YOSUNU: Biliyoruz Türk mutağına uzak bir lezzek. Ancak deniz yosunu lifi, bağırsağınızdaki yağ sindirimini yükselten süper bir çimdir. Türkiye'de olmamasına karşın tüketmeye başladığımız onlarca şey olduğunu düşünürsek deniz yosununa da bir şans verebiliriz.

GEYİK ETİ: Türkiye şartlarında zor. Ama geyik etinin sığırdan daha az kolesterollü olduğu da kanıtlanmış. 

Yorumlar