İyi gitmeyen bir ilişkiyi kurtarmak için sakın romantizm yapmayın!

Yazar ve Komedyen Josh Gondelman, iyi gitmeyen bir ilişkiyi kurtarmaya çalışan erkeklerin sırf romantizm adına yaptıklarının nelere mal olabileceğini anlattı.

İyi gitmeyen bir ilişkiyi kurtarmak için sakın romantizm yapmayın!

Kabul ediyoruz! Romantizm kadınlar için ilişkide olmazsa olmaz şey. Peki her durumda romantik olmak işe yarar mı? Yazar ve komedyen Josh Gondelman'ın yaşadığı ve siz erkeklere aktardığı iki deneyimine göre bu sorunun yanıtı 'hayır.' Josh Gondelman'a göre erkekler romantik olayım derken fena halde çuvallayabiliyor. Hatta 'sapık' gibi bile görünebiliyor.

İşte Josh Gondelman'ın yaşadığı deneyimler ve romantik olmaya çalışan erkeklere için hayat kurtaran önerileri...

"Üniversitedeyken, güzel bir kızla yaz tatilinden önce birkaç ay çıkmıştım. Yaratıcı biri olarak, tatildeyken ona her hafta etrafta denk geldiğim ilginç şeyleri paket yapıp göndermeye karar verdim. Örneğin, baş kahramanı Bon Jovi olan bir çizgi roman gibi. Kendi yazdığım yada başkasıymış gibi (Örneğin Bon Jovi Fan Kulübü'nün başkanı olarak) yazdığım mektupları da yanında gönderiyordum. Kız tahmin edebileceğiniz gibi Bon Jovi hayranıydı. 

Gönderdiğim her şeyin ne kadar eğlenceli ve heyean verici bir insan olduğumu, ona göstermek istiyordum. Ancak bunun yerine, büyük ihtimalle psikolojik sorunları olan biri gibi izlenim bıraktım. Hatta ve hatta onun gözünde geleceğin seri katili bile sayılabilirdim. 

Bir gün, telefonla arayıp "Her hafta bunlardan göndermen gerekmiyor" dedi. "Tabii ki göndermem gerekmiyor. İstediğim için  gönderiyorum. İyi bir sevgili böyle yapmaz mı?" yanıtladı.

Aldığım cevap şuydu:

"Hayır manyaklar böyle yapar."

Daha sevimli olmayı kafama koydum ve ne yaptım tahmin et: Paketleri iki katına çıkardım. Kız okula döner dönmez benden ayrıldı.

Yıllar sonra yine çok hoş bir kadınla beraberlik yaşadım ama 18 aydır süren ilişkimizin uzatmalarını oynuyorduk. Hava değişiminin iyi geleceğini düşünerek San Francisco'ya bir seyahate çıkmayı teklif ettim. Eğlenceli olacaktı! Birbirimize yeniden aşık olacaktık. Olmadı! O kadar eğlenemedik ki seyahatin son günü ayrılmaya karar verdik. 

Bunlardan ne mi öğrendim?

Büyük romantik hareketler, ancak ilişkinin kendisi kadar güçlü. Temeller sağlamsa, iyi hazırlanmış bir teklife gelecek cevap büyük olasılıkla 'evet' olacaktır. Ama ilişki çatırdıyorsa, en iyi niyetli hareketler bile aramızdaki bağı tehdit eden bir eyleme dönüşebiliyor. Bu yüzden kendine şunu sorman çok önemli:

Seni sinir eden partnerinin gösterdiği çaba mı, yoksa kendisi mi? Çünkü eğer ikicisiyse, onun özel bir jete binip tropik bir adaya tatile gitseniz bile fark etmez. Ama birincisiyse, ona nelerden hoşlandığını ve neyin seni deliye çevirdiğini nazikçe anlatabilirsin!"

Yorumlar