Izgara köfte nasıl yapılır?

Izgara köfte nasıl yapılır? Birçok kişinin vazgeçilmez lezzetlerinden olan ızgara köfte nasıl yapılır tarifi ve malzemelerini sizler için hazırladık. Sizde haftasonunuzu ızgara köfte ile lezzetlendirin!

Izgara köfte nasıl yapılır?

Bugün sizler için hazırladığımız lezzetine doyum olmayan ızgara köfte nasıl yapılır tarifini ve malzemelerini sizler için hazırladık. Sizde hafta sonunuzu ızgara köfte lezzetiyle sofralarınızı şenlendirin!Malzemeler: 600 gram orta yağlı kıyma, bayat ekmek içi, 1 adet küçük boy kuru soğan, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı kimyon 1 veya 2 çay kaşığı tuz, çay kaşığı karabiber. 

Yapılışı: Bir kuru soğanı ortadan ikiye kesin ardından kuru bayat ekmekleri küçük küçük bölerek suda bekletin. Daha sonra soğanı ve ekmekleri rendenin kalın tarafında rendeleyin. Köfteleri uzun bir süre dinlendirmeyin yumurta, rendelenmiş kuru soğan, bayat ekmek içi, kimyon, tuz ve karabiberi katın ve tüm malzemelerini eklediğiniz köfte harcını kıvam alıp, toparlanana kadar yoğurun.  Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağladığınız ya da su ile ıslattığınız ellerinizle köftelere yassı şeklini verin. Izgaranızı önceden kızartın ve tereyağlı pirinç pilavı, baharatlı fırın patates gibi garnitürlerle birlikte sıcak olarak servise geçebilirsiniz. Afiyet olsun...

Yorumlar