Izgara sebze tarifi nedir?

Bugün akşam yemeklerinizde farklı bir lezzet deneyimi elde edin! Tariflerimiz arasında bugün ızgara sebze yapımını ve malzemelerini derledik.

Izgara sebze tarifi nedir?

Bu akşam sizler için sofralarınızda ızgaranın farklı bir çeşiti olan ızgara sebzenin malzemeleri ve yapım aşamasını derledik. Sizde evlerinizde bu tarifi uygulayarak akşam yemeğinizi lezzetlendirin. Malzemeler: 2 adet orta boy patlıcan, 2 adet orta boy kabak, 2 adet orta boy kırmızı biber, 10 adet kiraz domates malzemeleri ile ızgara sebze yapımına başlayabiliriz.

Petso sosu malzemeleri: 1 büyük demet taze fesleğen, 50 gram çam fıstığı
75 gram, parmesan peyniri, 2 diş sarımsak,1 su bardağı zeytinyağı 1 veya 4 çay kaşığı tuz ile sosumuzu hazırlayabiliriz.

Yapım aşaması: Patlıcan ve kabakların uç kısımlarını kesin ve kabuklarını soymadan iri parçalar halinde kesin. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız etli kırmızı biberleri iri parçalar halinde kesin. Kiraz domateslerin sap kısımlarını çıkartın. Doğranmış sebzeleri ve bütün kiraz domateslerinizi sırayla tahta şişlere geçirin ve üzerlerine bir yumurta fırçası yardımıyla zeytinyağı sürdükten sonra yağlı kağıt üzerinde fırında ya da ızgarada renk alana kadar pişirin.

Pesto sosu hazırlamak için; Fesleğenlerinizi bol su ile yıkadıktan sonra kurulayın ve ince bir şekilde doğrayın. Ardından fıstıkları yağsız tavada 2 veya 3 dakika kadar kavurun. Parmesan peynirini rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sarımsakları ayıkladıktan sonra tuz ilavesi ile ezin. Ezilmiş sarımsakları, kavrulmuş çam fıstıkları ve kıyılmış fesleğen yaprakları ile mutfak robotunda püre haline getirin. Rendelenmiş parmesan peyniri ve zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırma işlemini sürdürün. Izgara sebzeleri servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine kıvam alan pesto sosu ve nar ekşisini gezdirin. Bekletmeden ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar