Kadın kanseri belirtileri nelerdir?

Kadınların korkulu rüyası kanserlerin önüne geçmek için belirtilerini tespit edip erken teşhisi çok önemlidir! Sizler için kanserlerin belirtilerini derledik

Kadın kanseri belirtileri nelerdir?

 

Kadın kanserlerinin önüne geçmek için belirtilerin önüne geçebilmek ve en kısa sürede engelleyebilmek için bu belirtileri iyi bir şekilde tespit etmek gerekmektedir.

İlk olarak kadınlarda görülen şişmanlık, kısırlık, düzensiz bir şekilde adet dönemi, genetik kanser, sigara tüketimi, menopoz dönemi için uzun dönem kullanılan progesteronsuz öströjen kullanımı, şeker hastalığı olan kişilerde ve yüksek tansiyonu olanlarda kadın kanseri riskini arttırabilir. Kadın kanseri tedavisinde uygulanan, rahim, rahim ağzı, yumurtalık, lezyonların önlenmesi ve tanısı kanser tedavisinde görülmektedir. Fakat tedavi yöntemi kanserin türüne göre veya evresine göre değişiklik göstermektedir. 

kadın kanserlerinin belirtileri nelerdir

Jinokolojik kanserlerde görülen belirtiler ise;

Menepoza girmiş kadınlarda görülen kanamalar, adet düzensizliği, adet dönemi dışında gerçekleşen kanamalar, cinsel ilişkiden sonra şiddetli ağrı ve karın bölgesinde olan ağrılar, karın bölgesinde sürekli olarak şişlik, vajinal bölgede olan kaşıntılar, vajinada oluşan yaralar jinekolojik kanserde görülen belirtilere örnektir.

 

Yorumlar