Kalp kırıklığı nasıl geçer? Aşk acısından kurtulma yöntemleri nelerdir?

Kalbiniz kırıldığında ne yaparsınız? Bir çok insan kabuğuna çekilip acısını yaşar, ama artık toparlanma zamanı! Sizi ayağa kaldıracak yöntemlerimiz var!

Kalp kırıklığı nasıl geçer? Aşk acısından kurtulma yöntemleri nelerdir?

Kalbimiz kırıldığında ne yaparız? Bazılarımız köşesine çekilip bu acıyı yaşarken bazılarımız içine gömerek güçlü görünmeye çalışırız! İçindeyken anlamayız ama aslında kırık bir kalp iyidir en azından bir kalbimiz olduğunu gösterir! Ya duygusuz olsaydık? Kalp kırıklığının belirli evreleri vardır, ve bu süreci geçirdikten sonra artık toparlanmak gerekir! İşte sizi yeniden ayağa kaldıracak 5 yöntem!

Üzüntünüzü yaşayın

Kalbiniz kırıldığında üzülürsünüz, bundan daha doğal bir şey olamaz. Arkadaşlarınız size ayağa kalkıp, dışarı çıkıp mutlu olmanızı ve hayatınıza devam etmenizi söyleyecektir. Bu önemli bir tavsiyedir. Ancak üzüntüyü yaşamak için kendinize biraz zaman verin. Üzülün, evde kalın, biraz televizyon izleyin, bir diziye başlayın. Hüznünüzü yaşmaktan çekinmeyin. Tabii çok uzatmamak kaydıyla.

Yeniden seksi olun

Kırık bir kalp için yepyeni biri görüntüden daha iyi bir panzehir olamaz. Kendinize bakın ve yeni güzel görüntünüzün tadını çıkarın. Egzersiz yapın mesela. Ve bu egzersizden aldığınız endorfinintadını çıkarın. Yeni görüntünüzle kendinizi çok daha iyi hissedecek ve başka insanların ilgisi çektiğinizde özgüveninize yeniden kavuşacaksınız.

Cinayet mahaline geri dönün

Bir aşkın ölümünü izlemiş olabilirsiniz. İşte tam oraya geri dönün ve yeniden sevin. Tamam, yeniden sevmek cümlesi size ağır gelmiş olabilir. O halde biraz vakit geçirin. Eğlenin, güzel saatler, dakikalar yaşayın. Elbet gün gelecek bir öncekini silecek kişiyle de tanışacaksınız.

Şehirden uzaklaşın

Kırık kalplerin üstesinden gelmenin bir diğer iyi yolu ise sizinle onun arasına biraz mesafe koymaktır. Eğer ona geri dönmeye çalışmaktan korkuyorsanız şehir dışına yapılacak bir mini kaçış bunu yapmakta sizi alıkoyacaktır. Emin olun döndüğünüzde kendinizi çok daha farklı hissedeceksiniz.

Onu her yerden engelleyin

Bir ayrılık gerçekleştiğinde kendinizi iyileştirmek için onunla tüm teması kesmek en mantıklı hareket olacaktır. Onu görmeyin, nerede, kiminle ne yapıyor bilmeyin çok daha iyi. Hatta ortak arkadaşlarınıza onunla ilgili hiçbir şey duymak istemediğinizi söyleyin. Bu iyileşme sürecinizi hızlandıracak en etkili yöntemdir.

Yorumlar