Kendinizi kıyaslamayı bırakın

Kendizi eksik hissediyor ve devamlı birileriyle karşılaştıryorsanız, bu davranışı acilen bırakmanız için beş geçerli sebep biliyoruz.

Kendinizi kıyaslamayı bırakın

Siz, diğer insanlarla aynı DNA yapısına sahip değilsiniz. Bazı insanlar, doğuştan fantastik bir görünüme, güçlü bir hafızaya ya da çekici bir fiziğe sahiptir. Bazıları, doğuştan Marilyn Monroe’dir.

Bazı insanlar doğuştan Steve Jobs ya da Conan O'Brien gibi çok zekidir. Ve geriye kalan bizler… Seksi, çekici ve her biri kendine göre ilginç olan insanlar.

Diğerlerinin sahip olduğu avantajlara siz sahip olmayabilirsiniz. Evet siz de bazı avantajlara sahipsinizdir; ama bu arkadaşlarınızın, yaşıtlarınızın veya çevrenizdekilerin sahip olduğu tüm avantajlara sahip olduğunuz anlamına gelmez.

Siz diğerleriyle aynı şansa ve imkanlara sahip olamazsınız. Bazen alacağınız ilk ya da ikinci doğru iş, sizi diğerlerinin önüne geçirecektir.

Diğerleri sizin kadar şanssız olmayabilir. Siz belki de diğerlerinin hiç başına gelmemiş olan hastalıklara, yaralanmalara ve hatta çok sevdiğiniz birinin ölümüne tanık olmuş olabilirsiniz.

Kendinizi değiştirmek için neler yapabilirsiniz bir düşünün; ancak bunun için kendinizi başka bir insan olmaya zorlamayın. Farkına varın; arkadaşlarınız sizin yapamadığınız bazı şeyleri yapabiliyor. Onlar çevresiyle daha aktif ilişkiler içinde, kendilerini geliştiriyorlar ya da yeni usüller deniyorlar. Bunlar, size, olumlu yönde hareket etmeniz için yardımcı olacaktır.

Yorumlar