Kilo aldırmayan börek tarifi Ayça Kaya malzemeleriyle anlattı

Diyetisyen Doktor Ayça Kaya'nın kilo aldırmayan börek tarifi ve malzemeler listesi elmaelma.com'da. Kilo aldırmayan börek tarifinde hiç un yok. İşte malzemeler

Kilo aldırmayan börek tarifi Ayça Kaya malzemeleriyle anlattı

Sayarak Zayıfla akımının öncüsü Diyetisyen Doktor Ayça Kaya'nın kilo aldırmayan börek tarifiyle hem karnınız doyacak hem de kilo endişeniz olmayacak. Ayça Kaya'nın kilo aldırmayan börek tarifinde hiç un yok ancak tadı lezzet olarak tam da börek. Pazar günü Show TV'de yayınlanan ve sunuculuğunu Ebru Akel'in yaptığı Kendine İyi Bak programına katılan Ayça Kaya, kilo aldırmayan börek tarifinin çocuklara da uygun olduğunu ve tam bir besin deposu olduğunu anlattı.

İşte Doktor Ayça Kaya'nın kilo aldırmayan börek tarifi için gerekli malzeme listesi:

750 gram ıspanak, 3 adet yumurta, 200 gram kavrulmuş kıyma, 1 adet patates, yarım demet maydanoz, yarım bağ yeşil soğan, 1 su bardağı diyet kaşar peyniri.

KİLO ALDIRMAYAN BÖREK NASIL HAZIRLANIR?

Temizlenip ayıklanan ıspanakları önce sıcak suya ardından da soğuk suya batırarak iyice suyunu sıkın. Ardından iri parçalar halinde kesin. Kıymayı ayrı bir tencerede önce suyunu çektirerek ardından da üzerine biraz karabiber eklenerek kavurun. Patatesler ise yarı haşlanıp ve rendelenir. Doğranan ıspanağın içine pişmiş olan kıyma ve rendelenmiş patates konur ve daha sonra tüm malzemeler çiğden doğranır, yumurtalar üzerine kırılır ve iyice karıştırılır. Fırın tepsisi yağlanır. Tüm malzeme tepsiye dökülür. 200 derece fırında 30 dakika pişirilir. 30 dakika sonra fırından çıkarılır ve üzerine rendelenmiş kaşar koyulur ve tekrar fırına konarak kaşar kızarınca fırından çıkarılır.

DİYETİSYEN DOKTOR AYÇA KAYA KİMDİR?

Diyetisyen Ayça Kaya, İstanbul doğumludur. Üniversiteyi Ankara'da okuyan Ayça Kaya, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirip ardından Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde iç hastalıkları üzerine yüksek lisans yapmıştır.

Diyetisyen Ayça Kaya, şişmanlık tedavisi için kombine ilaç kullanımının tekli ilaç kullanımından daha üstün olmadığı yönünde yaptığı çalışmaları ile dünyada ilk olmuştur. 

Karaciğer yağlanması ve beraberinde getirdiği riskler üzerine tez çalışması da bulunan Dr. Ayça Kaya, Haydarpaşa Numune ve Yeditepe Üniversitesi Tıp öğrencilerine ders vermiştir.

Ayça Kaya birçok TV kanalında ve dergilerde de zayıflama ve sağlıklı beslenme üzerine konuşmalar yapmakta ayrıca Doktorum isimli sağlık programında da yer almaktadır.

 

Yorumlar