Kırık kalp sendromu nedir? Kırık kalp sendromu nasıl geçer?

Olmaz demeyin! Mutsuz hissettiğinizde ya da hayal kırıklığına uğradığınızda bu durum bir sendroma dönüşebiliyor hemde ''Kırık kalp sendromu''na dikkat!

Kırık kalp sendromu nedir? Kırık kalp sendromu nasıl geçer?

Bir kadın her ne kadar güçlü olsa veya dışarıya karşı 'ayakta ve güçlü' kadın duruşu sergilese bile kadının kalbi çok kolay kırılabilen ve yaşamı çok kolay bir şekilde etkilenebilmektedir. 'Boşver zamanla geçer' demeyin! 'herkesin başına gelir zamanla geçer'li  cümleleri her ne kadar çok fazla duysak da bu durum aslında 'kırık kalp' sendromu'na neden oluyor. 

Kırık kalp sendromunun belirtileri nedir?

Doç. Dr. Kani Gemici, Kırık Kalp Sendromu'nun belirtilerini şöyle açıklıyor, "Kırık Kalp Sendromu kalpte zehir etkisi yapar. Duygusal çöküntüler, travmalar, şoklar ve beraberinde gelen depresyon hali, vücuttaki hormon dengesini bozar. Stres hormonlarının da artması ile kalp büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalır. Kalbin en önemli düşmanı olan depresyon ve stres, adrenalini yükseltir ve damarları aşındırıcı bir etki yaratır. Stres nedeniyle kalbi koruyan ve mutluluk hormonu olarak bilinen endorfin de vücutta azalır." sözleriyle kırık kalp sendromunun belirtilerini belirtmiştir.

kırık kalp sendromu

Kırık kalp sendromu nası geçer?

- Psikolojik olarak kendinizi eve kapatıp daha da depresif olmak yerine dışarı çıkıp eğlenin,

- Sinemaya gidebilirsiniz ancak sizin modunuzu düşürecek sizi tribe sokacak duygusal filmlerinizi tercih etmeyin,

- Kız arkadaşlarınızla plan yapın dışarı çıkın bizim tabirimizle 'kız gecesi' yapın ve dertleşip içinizi dökebilirsiniz,

- Düşünmeyin yanlız olduğunuzu aklınıza getirmeyin yanlızlığı hissetmeyin!

- Sizi her zaman çok seven ve daima sevecek olan ailenizle vakit geçirin ailenize sevginizi gösterin.

 

 

Yorumlar