Kışın kilo almamak için yapılması gerekenler nelerdir?

Kış mevsiminde genellikle dışarısı soğuk olduğu için bu mevsimde çoğunlukla evde geçmektedir. Fazla hareketli olmadığımız yani kısacası kilo alma mevsimi!

Kışın kilo almamak için yapılması gerekenler nelerdir?

Kışın soğuk havalarında günümüzün çoğunu evde geçirdiğimiz ve mevsimden kaynaklı azalan yürüyüşler sayesinde açıkçası kilo alma mevsimi diyebiliriz. Vücudumuzun ekstra sıcağa duyduğu ihtiyacı da hesaba katarsak vücudumuzun yağlanmaya müsait olmaktadır. Bu durum bir kaç ay sonra tam tersini almaya başlayınca kışın aldığımız kilolardan en kısa sürede ve kolay bir şekilde kurtulmak plaj için hazırladığımz bikinilerin içerisine girebilmek için çaba sarf ediyoruz.

Bütün bu işgenceyi çekmenin ne anlamı var ? Kış mevsiminde kilo alım dengenizi koruyarak yaz aylarında fazlalık kilolarınız yüzünden telaş yapmamanız için bir beslenme önerisi hazırladık...

1) Her zaman dediğimiz gibi her mevsimin kendine özgü sebze ve meyvesinden bol bol tüketmeye çalışın diye! Sizde kış aylarının sebzelerini sürekli olarak tüketmeye çalışın. Özellikle kereviz, brokoli, ıspanak  ve lahana. Bu besinler hem sizi soğuktan koruyup vücut ısınızı dengede olmasını sağlayacak hem de metabolizmanızı hızlandıracak.

2) Kış mevsimi olduğu için suyu ihmal etmek elbetteki olmaz! Vücudunuzun su ihtiyacını fazlasıyla karşılamalısınız. Her mevsimde olduğu gibi günde 2 litre su tüketmeniz gerekmektedir. 

3) Düzenli beslenmek herşeyden daha önemli! Bu mevsimde az hareket ettiğiniz için ''az yiyim öğün atlıyım'' gibi bahanelerle kendinizi kandırmayın! Unutmamalısınız ki vücudu ne kadar aç bırakırsanız o kadardan daha fazla yemek yemenize neden olur.

4) Yine aynı şekilde sadece diyet ürünleri tüketip fazlalıklarınızdan kutulup öğünlerinizi atlamaya çalışmayın diyet ürünleri enerjisi düşürülmüş ürünlerdir. Bu noktada bu ürünleri tüketmek sizi daha falza aç hissetmenize neden olabilir.

5) Fazlasıyla hareketsiz kaldığınız bu mevsimde ''hava soğuk'' diyip kendinizi eve kapatmak yerine günlük kısa yürüyüşler yapabilirsiniz. Böylelikle formunuzu koruyabilir ve bu mevsimde hayatınıza hareketlilik katabilirsiniz.

Yorumlar