Koşmak için gereken malzemeler nelerdir?

Eskiden spor yaparken bir eşofman ve bir tişörtle dilediğimiz sporu yaparken artık günümüzde spor yaparken giyim önemi arttı. Günümüzde yaptığımız spora göre özel kıyafetlerimiz olmadan spor yapmıyoruz.

Koşmak için gereken malzemeler nelerdir?

Günlük hayatımızda spor yapmak hem zihininizin rahatlamasına yardımcı olur hemde fit bir görünüm elde etminizi sağlar aynı zamanda duruşunuzu sağlamlaştırır.

Koşu yapmak her ne kadar kolaymış gibi görünse de aslında fazla efor sarfettiğiniz için hareket ederken terinizi emen spor giyiminiz bu noktada önemli rol oynamaktadır. Bu nedenle koşu yaparken ne giydiğinize dikkat etmelisiniz. Koşarken vücudunuzun attığı ter sizi fazlasıyla rahatsız eder işte bu yüzden koşu yaparken üzerinize giyeceğiniz spor kıyafetlerin terman olmasına dikkat etmelisiniz. Sıra geldi bir başka önemli noktaya koşu yaparken harcadığınız enerjiyle vücudunuz ter atmaya başlar az önce de bahsettiğimiz gibi bu noktada asıl konu ise koşarken terlediğinizde çok küçük bir esinti sizi hasta edebilir ciğerlerinizi üşütebilirsiniz bu yüzden termal spor kıyafetlerinizin yanında bir de rüzgarlık eklemelisiniz.

Koşarken vücudunuzun rahat olması gerekir. Koşarken sizi sıkan, üstünüze ağırlık yapan kıyafetlerden uzak durun ve üzerinize siz koşarken sizi rahatsız etmeyecek kıyafetler seçin koşarken vücudunuz nefes alacak şekilde ve sporun her alanında kullanılan taytlar tam size göre! Şimdi geldik koşu yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli noktaya. kıyafetler bir yana koşu yaparken en önemli noktanız ayaklarınızdır. Her ne kadar ayakkanı alırken sadene dış görünüşüne önem versek bile koşu yaparken vücudunuzun bütün ağırlığı ayak eklemlerinizde olacaktır. Bu noktada ayakkabı tabanınızı herşeyden daha fazla düşünmelisiniz. Bu yüzden kendinize çok iyi bir spor ayakkabısı almalısınız....

Yorumlar