Marilyn'in eteği Chicago'da havalandı!

Hollywood'un unutulmaz yıldızlarından ünlü aktris Marilyn Monroe ölümsüzleşiyor. Beyazperdenin 'sarışın bombası' Marilyn Monroe'nun dev heykeli, ABD'nin Chicago kentindeki bir meydana dikildi.

Marilyn'in eteği Chicago'da havalandı!

 

Sinemanın güzellik ilahelerinden  Marilyn Monroe'nun devasa boyutlardaki heykeli  Chicago'da  bir meydana dikildi.

Seward Johnson tarafından yapılan heykelde Monroe, başrolünü oynadığı 1955 yapımı Yaz Bekarı filminden hafızalara kazanan “uçuşan etek” sahnesi ile tasvir edildi. Paslanmaz çelikten yapılan ve on beş buçuk kilo ağırlığındaki Monroe heykelinin dün gün boyunca görevliler tarafından, ayak tırnaklarındaki ojelerden, iç çamaşırına kadar her yeri silinip, parlatıldı. Temizleme işlemi sırasında ortaya oldukça ilginç görüntüler çıktı. Heykel, 2012 ilkbaharına kadar sergilenecek. 

Sinemanın seks sembolüydü

1962 yılında ani bir şekilde hayatını kaybeden ünlü sinema yıldızlarından  Marilyn Monroe sinemanın en önemli seks sembollerinden ve pop ikonlarından biriydi.

Gentlemen Prefer Blondes, How to Marry a Millionaire, Some Like It Hot ve The Seven Year Itch gibi filmlerden tanıdığımız  Marilyn Monroe'nün ölümü resmi olarak aşırı dozda uyku hapından kaynaklanan muhtemel intihar olarak geçse de ölüm sebebi üzerine pek çok spekülasyon yapılmıştı.

Sarışındı ama aptal değildi

Monroe, 1999 yılında Amerikan Film Enstitüsü'nün tüm zamanların en büyük kadın film yıldızı sıralamasında altıncı sıraya yerleştirilmişti.

Her ne kadar aptal sarışını oynasa da çok zeki, duygusal ve naif olduğunu bilinen Monroe "Ben küçük bir kızken kimse bana güzel olduğumu söylemedi.  Bütün küçük kızlara güzel oldukları söylenmeli, öyle olmasalar bile…” diyecek kadar zorlu bir çocukluk geçirmişti.
 

Yorumlar