Migren tedavisine ne iyi gelir? Migren nedir?

Normal bir baş ağrısı olmayan migren ağrısı nörolojik bir hastalıktır. Yapılan araştırmalara göre yeni bir tedavi yöntemi ortaya çıkmıştır.

Migren tedavisine ne iyi gelir? Migren nedir?

Normal baş ağrılarından biraz farklı olan migren ağrısı normal bir baş ağrısı olmayan amam tedavisi mümkün olan nörolojik bir hastalıktır. Yapılan araştırmalara göre yeni bir tedavi yöntemi ile şiddetli migren ağrılarının şiddetini azalttığını ortaya koydu. 

Londra'daki bir hastanede geliştirilen migren tedavisine yönelik tedavinin yüzde 50'sinin migren ağrılarının önüne geçtiğini söylüyor.

King's College Hospital, bu tedavisi olan antikorun beyindeki kimyasalların aktivitesini azallttığı gözlemlenmiş. Yapılan araştırmalar sonucunda uzmanlar tedavinin uzun vadeli etkisini görmek için klinik deneyler yapılması gerektiğini belirtiyor. Migren hastası olanlar dünyada yaklaşık yedi kişiden biri mutkala migren hastası. Migren hastaları erkeklere oranla üç katı kadar kadınlarda daha fazla görülmektedir. Bir ayda 15 günden az ağrılara 'Epizodik migren' olarak adlandırılmaktadır. Bir ayda 15 günden fazla süren ağrılar ise 'Kronik migren' olarak adlandırılmaktadır.

migren ağrısında yeni tedavi yöntemi antikor

Yapılan araştırmalara göre antikor beyindeki peptid adlı kimyasal migren ağrılarına hemde ışığa olan hassasiyette rol oynamaktadır. Dünya genelindeki dört büyük ilaç şirketi CGRP'yi nötralize edecek antikorlar geliştiriyor. Antikorlardan bazıları CGRP'ye yapışırken bazılarıda etkileşime geçerek beyin hücrelerini bloke ediyor.

 

 

Yorumlar