Milli Piyango Yılbaşı çekilişi başladı

Milli Piyango yılbaşı 2015 özel çekilişi başladı basın saat 20.00'dan sonra görüntü alabilecek.

Milli Piyango Yılbaşı çekilişi başladı

Milli Piyango Genel Müdürlüğünce düzenlenen, ''2015 Yılbaşı Özel Çekilişi'' başladı.

MİLLİ PİYANGO YILBAŞI ÇEKİLİŞİ 
MİLLİ PİYANGO YILBAŞI SONUÇLARI
MİLLİ PİYANGO YILBAŞI AMORTİLER

Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda yapılan gündüz bölümü çekilişlerinde amorti ikramiyeleri hariç olmak üzere 1 milyon liranın altında ikramiye kazanan numaralar belirleniyor.

Noter huzurunda yapılan gündüz bölümü çekilişini vatandaşlar da izleyebiliyor, ancak basın yayın organlarının görüntü ve fotoğraf almasına izin verilmiyor.

Öte yandan, 1 milyon lira ve üzerindeki ikramiyeler ile amorti çekilişleri ise saat 20.00'den itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleştirilecek.

İsteyen basın-yayın organları, çekilişlerin akşam yapılacak bölümünde salondan ses ve görüntü alabilecek, canlı yayın yapabilecek.

SON GÜN YILBAŞI BİLETİ KUYRUĞU

Yılbaşı çekilişi sonuçları saat 20.00'a kadar medyaya kapalı olduğu için bu saate kadar bilet satışları sürecek. Son güne kalanlar büyük ikramiyelerin çıktığı Nimet Abla gişesinin önünde uzun kuyruklar oluşturdular. 

Tam biletin 50, yarım biletin 25, çeyrek biletin de 12,5 liradan satıldığı özel çekiliş için sokak satıcılarına rağbet ise az oldu.

İstanbul'da dün akşamdan bu yana devam eden kar yağışına rağmen yılbaşı çekilişi için bilet kuyruğuna giren çocuklu ve yaşlı vatandaşlar da dikkati çekti. Gişede, özellikle çeyrek biletlerin satıldığı görüldü.

BÜYÜK İKRAMİYE 50 MİLYON LİRA

Yılbaşı özel çekiliş biletlerinin tümünün satılması halinde vatandaşa 286 milyon 150 bin lira ikramiye dağıtılacak. Bunun 50 milyon lirası büyük ikramiye olarak verilecek.

Özel çekilişin diğer büyük ikramiyeleri de 1 adet 5 milyon, 1 adet 3 milyon, 1 adet 2 milyon, 1 adet 1 milyon, 5 adet de 500 bin lira olacak.

YILBAŞI ÇEKİLİŞİNDEN HAZİNEYE PARA AKACAK

Yılbaşı çekilişinde 500 milyon liralık biletin tümünün satılması halinde Hazine'nin kasasına 141 milyon 442 bin lira girecek. Bunun 75 bin 847 liralık bölümünü KDV geliri meydana getirecek.

KDV çıktıktan sonra brüt satış tutarına uygulanan şans oyunları vergisinden de Hazine'ye 42 milyon 415 bin lira verilecek.

Savunma Sanayi Destekleme Fonu, Tanıtma Fonu, SHÇEK, Olimpiyat Oyunları Düzenleme Kurumu gibi kuruluşlara da aktarılmak üzere vergilerle 500 milyon liralık hasılatın 141 milyon 442 bin 666 lirasını devlete aktarılan kaynaklar oluşturacak.

BAYİLER NE KADAR KAZANACAK?

Piyangonun yılbaşı çekilişi, bayileri de zengin edecek. Piyango satışı karşılığında yüzde 15'lik satış komisyonu alan bayiler, tüm biletlerin satılması durumunda İdareden 57 milyon 510 bin lira satış komisyonu alacak.

İdare adına ikramiye ödemesi karşılığında da bayilere 4 milyon 255 bin lira dolayında ikramiye ödeme primi verilecek. Başbayi aracılık komisyonları da yaklaşık 2 milyon 160 bin lira tutacak. Bu durumda yılbaşı biletleri bayilere ve başbayilere de 63 milyon 925 bin lira dolayında hasılat sağlamış olacak.

Bu arada Milli Piyango da büyük ikramiyeyi kazanma ihtimali normal çekilişlerde 600 binde bir olurken, bu oran yılbaşı çekilişinde 10 milyonda bir olarak hesaplanıyor.

Yorumlar