Müzik dinlemek strese iyi gelir mi? Müzik dinlemek stresi azaltır mı?

Günümüzde telaş yapmak, en ufak bir şeyden kolaylıkla strese girmek ne yazık ki fazlalaşmaya başladı. İşte stresle başa çıkmanın yolu müzik dinlemekten geçiyor!

Müzik dinlemek strese  iyi gelir mi? Müzik dinlemek stresi azaltır mı?

Yaşantımızda genel olarak sokakta yürürken veya herhangi bir konuyu düşünmemek için ya müzik dinleriz ya da şarkı söyleriz. Bugün sizler için size aslında çok uzak olmayacak gerçekliğini herhangi bir neticeye dayandığını hiç düşünmediğiniz bir konu hakkında yazdık. 

Günümüzün yoğun çalışma temposu, iş ortamı, okul koşuşturması yüzünden stresi hayatımızdan uzak tutmak ne yazık ki pek mümkün olmuyor. Peki stresi bir nebze hayatımızdan çıkarma yolları nelerdir? Spor yapmak mı, arkadaşlarla vakit geçirip saatlerce vaaz dinlemek mi? Hayır bunların hiç birisi değil! Müzik dinlemek! Evet yanlış okumuyorsunuz hemde hangi müzik olduğunu bile bulduk sizin için. 

Yapılan araştırmalara göre bu şarkıyı dinlemek stresi yüzde 65 oranında azalttığı belirtildi! Tabikide stresi atmanın ve bastırmanın çeşitli yolları mevcut bunları inkar etmiyoruz mesela yoga, meditasyon gibi destekleyici durumlarda stresinizi atmanıza yardımcı olacaktır ancak David Lewis-Hodgson'un yaptığı deneyler sonucunda 8,5 dakikalık Weightless adlı şarkının stresin üstesinden geldiği kanıtlanmış...

O halde ne duruyorsunuz müziğin sesini açın ve kendinizi Marconi Union'un Weightless'in kollarına bırakın! Stresten 8,5 dakikada kolayca kurtulabilirsiniz.

 

Yorumlar