Napoliten soslu makarna nasıl yapılır? Napoliten soslu makarnanın tarifi nedir?

Bugün yemek tariflerimiz arasından sizler için ''Napoliten soslu makara'' tarifiniz derledik. Sizde evlerinizde bu lezzetli makarna tarifini yapabilirsiniz.

Napoliten soslu makarna nasıl yapılır? Napoliten soslu makarnanın tarifi nedir?

Akşam sofralarınıza makarnanın bir başka çeşiti olan 'Napoliten soslu makarna'nin tarifini hazırladık. Makarna severler için bambaşka bir çeşitle karşınızdayız. Sizde bu tarifi evlerinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Oldukça pratik olan bu tarifle akşam sofralarınıza lezzet katın!

Malzemeler: 1 paketspagetti makarna, 2 yemek kaşığı tuz, 5 su bardağı su, 1 yemek kaşığı zeytinyağı. 

Napoliten sos için: 4 adetdomates, 5 yapraktaze fesleğen, 2 dişsarımsak, 1 daltaze kekik, 2 yemek kaşığızeytinyağı, 1 tatlı kaşığı deniz tuzu, 100 gramparmesan peyniri, 1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılış aşaması: Tencerenize su koyun ve kaynatın. Suyunuz kaynarken tuz ve yağ ilave ettikten sonra makarnalarınızı ekleyin ve pişirmeye bırakın.  

Napoliten sosun yapılışı: Bir tavaya zeytinyağı ekleyin ve ısıtın. Daha sonra sarımsaklarınızı soyun ve rendeledikten sonra zeytinyağına ekleyip kavurun.  Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin. Domatesleri sarımsaklarla beraber tavada çevirib. Tuzu ve karabiberi de ilave edip, kaynayana kadar pişirin. Taze fesleğen yapraklarını ince ince kıyın. Taze kekikleri de dalından ayırın ve yapraklarını sosa karıştırın. Haşlanan makarnalar üzerine sosu ve parmesan peynirini ilave edin ve keyifle tüketin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

nepolitan soslu makarna nasıl yapılır

Yorumlar