Öksürük ve bronşite iyi gelen doğal karışımlar nelerdir?

Muz ve su karışımının öksürüğe karşı mucizeler yaratan doğal bir şifa olduğu kanıtlandı!

Öksürük ve bronşite iyi gelen doğal karışımlar nelerdir?

Kışın en sıkıntılı yanlarından biri sürekli boğaz ağrısı ve geçmeyen öksürük! İlaç kullanmadan sizi bu hastalıklardan kurtaracak bir tarifimiz var! Gayet lezzetli, süper sağlıklı ve midenize de oldukça faydalı. Eğer çocuğunuz boğaz ağrısı ve öksürükten şikayetçiyse, hemen bu harika doğal ilacı deneyin. Gerçekten işe yarıyor ve hazırlaması da çok basit ve kolay.

ÖKSÜRÜĞE KARŞI MUZLU TARİF

MALZEMELER

2 ORTA BOY OLGUN MUZ( TERCİHEN BENEKLİ OLANLARDAN)

2 SU BARDAĞI KAYNAR SU

2 YEMEK KAŞIĞI BAL VEYA ŞEKER

NOT

Eğer bal kullanacaksanız, balı karışım biraz soğuyunca ekleyin, çünkü bal yüksek sıcaklığa maruz kalınca besin değerini kaybeder.

HAZIRLANIŞI

İlk önce muzları soyun ve bir kaşık veya çatal yardımıyla püre haline getirin. Tercihen plastik veya ahşap kaşık/çatal kullanın ki muzlar kararmasın.  Ardından muz püresine şekeri ilave edip iyice karıştırın. Karışımın üzerine kaynar suyu ekleyin ve kabın üzerini örtüp yarım saat bekletin. Yukarıda da belirtildiği gibi, eğer şeker yerine bal kullanıyorsanız, balı karışım hafif soğuduktan sonra ekleyin. Karışımı ısıtın ve günde dört defa tüketin (yaklaşık 100 ml). Her gün yeni karışım hazırlayın. Öksürüğünüz, ilaç kullanmanıza gerek kalmadan birkaç gün içinde geçecek.

Yorumlar