Orgazm olurken baş ağrısı tehlikeli midir?

Çok fazla sorulan sorular arasında olan 'Orgazm baş ağrısı tehlikeli midir?' sorusunun cevabını siler için yanıtladık.

Orgazm olurken baş ağrısı tehlikeli midir?

Cinsel ilişki esnasında orgazm olurken baş ağrısı mı yaşıyorsunuz? Genellikle orgazm esnasında baş ağrısı çekenlerin sayısı oldukça fazladır. Genellikle bu durumun tehlikeli olduğunu düşünürler. Her ne kadar nadir olsa da orgazm olurken baş ağrıları bazen tehlikeli olabiliyor.

Orgazm esnasına baş ağırısı nedir?

Cinsel ilişki esnasında baş bölgesinde hissedilen bir ağrıdır. Tıpta ''Orgazmik baş ağrısı'' olarak bilinmektedir. Cinsel ilişkinin ön sevişme esnasında veya orgazm olurken görülmektedir. Başlangıçta küçük bir ağrı iken orgazma yakın dönemde keskin bir ağrı şekline dönüşür. Hastanın yaşadığı korku ve ağrının şiddeti, ilişkiden kaçınmasına yol açabilir. Masturbasyon ve boyun ya da yüz kaslarının ani kasılmasına neden olan olaylar da, bu tür ağrıları tetikleyebilir. Orgazmik baş ağrısı genellikle hem kadınlarda hemde erkeklerde görülebilmektedir. Genellikle her ne kadar kaçınılması yanlış olsa bile hastalar utandıkları için şikayetlerini dile getirmemektedirler.

orgazm olurken baş ağrısı

Orgazmik baş ağrısı tehlikeli midir?

Bu tarz ağrılar, genllikle migren ağrısına benzemektedir. nadir de olsa beyin damar yırtılması bu tür ağrılara yol açabilir. Kafa ya da beyin içinde kan birikimi gelişebilir ki bu durum ani ölüm nedenleri arasındadır. Cinsel ilişki baş ağrısı tanısı konulan hastalarda; bu duruma yol açabilecek diğer ölümcül nedenleri bertaraf edebilmek için, hiç olmazsa bir kez beyin MR incelemesi yapmak gerekir. Yine de zeminde ölümcül bir sorun bulunması olasılığı oldukça düşüktür.

 

Yorumlar