Ovulasyon dönemi nedir? Yumurtlama dönemi nedir? Yumurtlama döneminde hamile kalma ihtimali nedir?

Genellikle telefonumuzdaki regl uygulamalarında denk geldiğimiz bize ovulasyon dönemini hatırlatmaktadır. Peki ovulasyon dönemi nedir?

Ovulasyon dönemi nedir? Yumurtlama dönemi nedir? Yumurtlama döneminde hamile kalma ihtimali nedir?

Hamile kalmak isteyen kadınlar için en uygun zaman ovulasyon dönemi yani yumurtlama dönemidir. Bu dönemi doğru şekilde öğrenerek bu dönemde partnerinizle ilişkiye girerek bebek sahibi olma şansınızı arttırabilirsiniz. Yumurtlama dönemi, iki adet arasındaki dönemdir.

Yani yumurtalıkların döllenmeyi beklerken olgunlaşmamış yumurtaların serbest kalmasına denilmektedir. Bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin bu dönemi yakından takib etmeleri gerekmektedir. Bu dönemde kadının yumurtası ve erkeğin speriminin birleşmesi gerekmektedir. 

Yumurtlama döneminde hamile kalma ihtimali ne kadardır?

Bu dönem, iki adet kanaması arasındaki döneme göre değişiklik gösterebilir. Düzenli adet gören bir kadının, 28 gün aralıklı adet periyodunda, adet olduktan 14 gün sonrasında yumurtlama gerçekleşmektedir. Genellikle adet kanamasının başladığı ilk günden 14. güne denk gelen gün yumurtlama günü olarak kabul edilmektedir. Ne yazık ki düzensiz adet olan kadınların bu dönemin tarihlerini net bir şekilde belirleyememektedir. Bu dönemde kadının yumurta hücresi 24 saat kadar canlı kalabildiğinden dolayı hamile kalma ihtimali oldukça yüksektir. 

Yumurtlama döneminin belirtileri nelerdir?

Hamile kalmayı planlayan bir kadın, yumurtlama döneminde olduğunu vücudundaki değişikliklerden de anlayabilmektedir. Bu değişikliklerden, vücut sıcaklığındaki artış ve vajinal akıntıların değişiklik göstermesi şeklindedir.

 

Yorumlar