Regl ağrısı neden olur? Regl ağrısına ne iyi gelir?

Biz kadınların en sıkıntılı günleri regl olduğumuz zaman başlar. İşte size regl sürecini kolay geçirebileceğiniz 6 basit tüyo!

Regl ağrısı neden olur? Regl ağrısına ne iyi gelir?

Regl dönemleri biz kadınların en sıkıntılı günleridir. Sinir, stres derken bir de karın ağrısı eklenince dayanılmaz olur! Peki size regl dönemlerinizi hafif atlatmanıza yardımcı olacak 6 küçük yöntem önersek ne düşünürsünüz? İşte o yöntemler...

Beslenmenizi gözden geçirin
Az yağlı bir diyetin vücudumuzda rahim de dâhil olmak üzere her yerindeki iltihabı azalttığı kanıtlandı. Bu nedenle yağlı yiyeceklerden kaçınmak, kafeinden uzak durmak sizi oldukça rahatlatır. Bunun yerine sakinleştirici bitki çayları içmek, zencefil gibi şifalı bitkilerden yararlanmak çok daha akıllıca olacaktır.

Akupunktur, bu acıdan kurtulmanın daha az acılı bir yoludur
Akupunktur gibi bütün bir vücuda yararı olan uygulamaların regl sancıları üzerinde ciddi etkileri var. Birçok kadın akupunktur ile regl sancılarının hafiflediğini söylüyor. Tabii ki bu eğitimli bir uzman tarafından uygulanmalı.

Isıtıcı pedler hayat kurtarır
Karnınıza koyacağınız sıcak bir ped, karın bölgesindeki iltihaplanmayı azaltır ve kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Hatta bu pedleri regl sırasında çektiğiniz sırt ve bel ağrıları için de kullanabilirsiniz.

Sakin olun
Regl dönemi zaten hormonal olarak stresli bir zamandır. Üzerine bir de aşırı kanamanın stresini eklemeyin. Unutmayın ki yoğun kanama, kadınlar arasında yaygın bir şikâyettir. Yani yalnız değilsiniz. Bu sebeple ağrıya yoğunlaşmak yerine onunla nasıl başa çıkabileceğinizin yollarını deneyin ve sakin kalmaya çalışın.

Susuz kalmayın
Susuz kalmanın kadınların regl yoğunluğunu artırdığı görülmüştür. Bu nedenle zaten birçok şeyle başa çıkmaya çalışan vücudunuza bir de susuzluk yükünü eklemeyin. Elinizden geldiğince bol su içmeye çalışın.

Bol bol uyuyun
Ağrıdan uyuyamıyor olabilirsiniz. Bu nedenle geceleri çektiğiniz uykusuzluğu gündüz saatlerinde dinlenerek gidermeye çalışın. Uyku sırasında regl yoğunluğunuz azalır. Bu da sizi bir nebze olsa da rahatlatacaktır.

 

Yorumlar