Regresyon nedir? Anne karnında yaşanılanlara regresyon yapılır mı?

Anne karnında yaşanılanlara regresyon yapılabilir mi? İletişim ve İlişki Uzmanı Hande Akın merak edilen o soruyu yanıtladı.

Anne karnındayken anne adayının herhangi bir olay yaşaması mesela yolda yürürken bir binanın yıkılması ve insanların çığlıklarını duyması aynı şekilde anne karnındaki bebeğin olayları görmese bile algıladığı sesleri duyması bebeğin bilinç altına girmektedir. Sizler için çok sorulan Anne karnında yaşanılanlara regresyon yapılabilir mi? Regresyon nedir? gibi soruları İletişim ve İlişki Uzmanı Hande Akın merak edilen o soruyu yanıtladı.

‘Anne karnı, doğum anı vs yaşadığımız her ana ilişkin regresyon yapabiliriz. Diyelim ki anneniz size hamile ve araçl bir yere gidiyor. Araç ani bir fren yapıyor, korna sesleri, ambulans seslerini duyuyorsunuz. Anne o an bir korku, endişe hissediyor. Bebek o anı görmese de annesinin karnında olsa da bilinç altına o ambulans sesleri, belki taksinin kokusu yada ortamdaki herhangi hissel durum kaydedilir. Kişi hiç sebepsiz, bu olayın etkisiyle ambulans görüğü zaman fiziksel tepki verebilir. Tepkilerimizi sebepsiz veririz ama bilinç altımız nedenini biliyordur. Burada bir tehdit, tehlike var diyordur.

Yada doğumunuzla ilgili sizin hiç bilmediğiniz bir şey… Belki babanız sizin erkek çocuğu olmanızı bekliyor, kız çocuk olmasından çok mutlu değil. Bunu hiç dile getirmese de anne karnındayken ve doğum anındayken hissedilen bu enerji bebeğin bilinç altına kayıt olur. Ve yetişkin olduğunda, erkek olsaydım babam beni daha çok severdi gibi bir kalıbı alıp erkeklerle olan ilişkisine, babasıyla olan ilişkisine bir takım etkilerde bulunabilir. Regresyonla yaşamınızda sebebini çok iyi bilmediğimiz olayları çözümleyebiliriz.’

Yorumlar