Resimlerde fotojenik çıkmak için nasıl makyaj yapılır?

Arkadaş ortamında 'Hadi resim çekinelim' denildiği zamana gerim gerim gerilmeyi bırakın sizler için resimlerde kusursuz çıkabileceğiniz makyaj önerilerimiz var!

Resimlerde fotojenik çıkmak için nasıl makyaj yapılır?

 

Arkadaş ortamlarında veya eğlenmek için süslenip püslenip gittiğiniz partide sıra resim çekimlerine başladığı zaman o kadar makyaj yapmanıza rağmen geriliyorsanız işte sizler için resim çekilirken her karede güzel çıkan ünlülerin sırrını çözdük ve artık sizinde objektif karşısında rahat olabilmeniz için makyaj hilelerini sıraladık...

İlk olarak ihtiyacınız olan ilk şey fondöten, transparan pudra ve kapatıcı! resimlerde pürüssüz bir cilt yaratmak için üstelif makyajı fazla abartmanıza da gerek yok yapmanız gereken tek şey aslında burda makyajı tekniğine göre uygulamak olacaktır. Pürüssüz bir cilt yaratmak için cildinizle aynı renkte bir fondöten uygulamak olacaktır. Ardından hafif kusurlarınızı kapatıcı yardımı ile kapatabilirsiniz. Burda dikkat etmeniz gereken en önemli şey fondöteni ve kapatıcıyı birbirine iyi bir şekilde yedirmek olacaktır.

fotojenik çıkmak için yapılması gerekenler

Cildiniz yağlı ve bu görünümü fotoğraflarda görünmesini istemiyorsanız parlayan bölgelerinize transpara pudrayı uygulayın. Daha sonraki adımınız ise etkili bir duruş bakışlardan geçer bunun için de göz çevrenizin dikkat çekici kaşlara sahip olmak demektir! Kaşlarınızı bir kaş kalemi yardımı ile doldurun. Daha sonra göz kapaklarınızı ten renginizden bir kaç  ton koyu bir far ile belirginleştirin. Ardından tercihinize göre daha koyu ya da farklı tonlarda bir far uygulayın...Tercihinize göre eyliner ya da koyu renk bir far ile kirpik diplerinizi belirginleştirin ve en çarpıcı noktaya geldik gözleri tam anlamıyla değiştiren bir diğer dokunuş ise kirpikleri hareketlendirmek olacaktır!

fotojenik çıkmak için yapılması gereken yöntemler nelerdir

Şimdi geçtik ten makyajınıza bu noktada sizi tam anlamıyla değiştirecek olan aşama ise yüzünüzü kontür ile boyutlandırmak olacaktır. Yüzünüzün olduğundan daha simetrik görünmesini istiyorsanız kontür uygulayın. Elmacık kemiklerinizi boyut kazandırmak için bronzer uygulayın hafif üzerine de cilt alt tonunuza göre allık uygulayın cildinizin soluk görünmesini istemeyiz. Ardından geçelim cilt tonunuza uygun veya tercihinize göre daha koyu tonlarda bir ruj uygulayabilirsiniz ve makyajınızı tamamlandı! Artık objektifler karşısında gerilmenize neden olacak etkenler yok gönül rahatlığı ile resim çekinebilirsiniz!

 

Yorumlar