Saç bakımı hakkında yanlış bilinenler nelerdir? Saç bakımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Günlük hayatınızda dilden dile dolaşan birçok kişinin aynı hataya düştüğü saç bakımı hakkında doğru bilinen yanlışları sizler için derledik.

Saç bakımı hakkında yanlış bilinenler nelerdir? Saç bakımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Saç bakımı hakkında herkesin bir fikri var. Üstüne üstünlük bu bilgileri düzenli olarak uygulayarak saçlarınıza iyilik yaptığınızı düşünürken aslında aksine tamamen yanlış uygulamayı yaptığınızın tabikide farkında değilsiniz. Şimdi saç bakımı hakkında doğru bildiğiniz yanlışları silin ve bu yazımı dikkate alın!

1) Saç kestirmek saçı uzatır klişesi...

Saçınızı daha hızlı uzatmak istiyorsanız saçınızı sık sık kestirmeniz gerektiğini söyleyen biri olamdı mı? Sık sık saçı kestirmek saçı daha hızlı uzattığına inanılır ama aslında saçı kestirmek saçlarınızın ucundaki kırklardan kurtulmanızı sağlar aynı zamanda saçlarınızın daha da canlı görünmesini sağlar bu noktada saçınızı sürekli kestirmeniz saçınızın daha hızlı bir şekilde uzamasına neden olmaz unutmamanız gereken şu ki saçlar diplerden uzar!

2) Sürekli aynı şampuanı kullanmak saç üzerindeki etkisini kaybetmesine neden olur!

Sık sık duyduğunuz o söylentilerden bir taneside düzenli olarak kullandığınız şampuanınızın bir süre sonra saçınıza olan etkisini kaybetmesidir. Bu noktada bu söylentiye ayak uydurarak sık sık şampuan değiştirmenize gerek yok! Önemli olan saç tipinize uygun şampuanı kullanmanız.

3) Beyaz saçları koparınca daha fazla çıkar!

Genellikle bu söylenti saçınızda farkettiğiniz o ilk beyaz teli farkettiğinizde ''Aman sakın koparma yoksa daha fazla beyazın çıkar'' tepkisine maruz kalırsınız. İşte bu durumda derin bir nefes alıp bu bilgininde asılsız olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. Sadece folikülü tahriş etmiş olursunuz bu durum saçlarınızın yıpranmasına neden olur.

4) Arka arkaya saçı şampuanlamak

Banyo yaparken saçı durula, şampuanlar ve tekrar et! Sıralaması kesinlikle yanlıştır. Bu durumda saçı sadece bir kere şampuanlamak yeter. Aksine arka arkaya saçı şampuanlamak ve bunu bir ritüel haline getirmek saçınızı yıpratabilir.

5) Saçı dipten uca kadar fırçalamak

Saçların sağlığı için saçı fırçalamak oldukça iyi bir yöntemtir. Fakat saçları dipten saç ucuna kadar fırçalamak saçlarınızın yıpranmasına ve kırılmasına neden olabilir. Burada doğru olan saçlarınızın ilk önce ucundan taramaya başlayabilirsiniz, böylelikle saçlarınızı daha kolay bir şekilde açabilirsiniz. 

6) Kozmetik ürünlerin saç kırıklarına iyi gelmesi düşüncesi

Burada dikkate alınması gereken ilk şey saçlarınızın kırılmasına neden olan temel şeyi bulmaktır ve bu durumu normale çevirmek için çözüm yolları üretmektir. Fakat saçınızın kırılmasına neden olan şeyi bulmadan kozmetik ürünlere olan yaklaşım son derece yanlıştır. 

Yorumlar