Saç modelleri 2016 ilkbahar yaz sezonu nasıl karşımıza çıkıyor?

Saç modasında 2016 ilkbahar yaz sezonu öne çıkan trendleri merak edenler için, düzenlenen moda haftalarını inceledik.

Saç modelleri 2016 ilkbahar yaz sezonu nasıl karşımıza çıkıyor?

Ünlü tasarımcıların defilelerinde tercih ettiği modeller 2016 ilkbahar-yaz sezonunun saçlarını belirledi. Bakalım sizin favoriniz hangisi?

2016 ilkbahar-yaz saç renkleri

Hem saç kesimlerinde hem de saç renklerinde doğallığa bir dönüş olduğunu görüyoruz. Kadınların kendi saç renklerine ışıltılar katar, kendilerine has bir görünüm sergilemeleri bekleniyor.

2016 ilkbahar-yaz saç modelleri

DIANE VON FURSTENBERG

İlkbahar defilelerinin en dikkat çekicisi belki de Diane Von Furstenberg'di. Kendall Jenner, Gigi Hadid, Karlie Kloss gibi gözde modellerin süzüldüğü podyumda çiçeklerle bezenmiş dolgun, kıvırcık saçlar ilkbaharın neşeli havasını yansıttı.

"Eskiden saçlarım konusunda oldukça güvensizdim çünkü ben herkesin dümdüz sarı saçlara sahip olduğu bir ülkede büyüdüm" diyen tasarımcı, defilesi için 70'lerde kullandığı saç modelinden ilham aldı.

Kabarık, afro, kalın ya da ince kıvrımlar olarak farklı dokularda tüm dalgalı ve kıvırcık modeller bu ilkbahar-yaz sezonunda bizimle...

ALEXANDER WANG

Cool kadın imajını en iyi yansıtan tasarımcılardan Alexander Wang, şekillendirilmesi kolay kesimlere sahip saçlarla karşımıza çıktı. Saç stilisti Guido Palau " Artık güzelliği temsil eden tek bir düşünce yok" diyerek açıklıyor bu dağınık, yataktan kalmışçasına görünen saçları…


Doğal saçları bir kaç makas darbesiyle şekillendiren Palau, önemli olanın kişiliğinizi yansıtacak modeller ortaya koymak olduğunu söylüyor. En çok sert kesimler ve perçemler göze çarpıyor.

PUBLIC SCHOOL

En havalı örgü ödülünü Public School'a veriyoruz. Modern-Bohem diyebileceğimiz bu örgü modeli yalın ancak sıradışı…


Public School kadını, adeta yeni yerleri keşfetmeye yola çıkmış bir gezgin ve hem rüzgara karşı koyan hem de biraz 'göçebe' ruhunu yansıtan bir modele sahip. Saç stilisti Allen Ruiz, "İşte bu, her kadının sahip olmak isteyeceği cinsten bir model" diyor ve nasıl yapılacağını anlatıyor. Önce saçlarınızı atkuyruğu olarak toplayın. Şekillendirici bir krem sürdükten sonra at kuyruğunu ikiye ayırın ve bu iki parçayı saat yönünde kendi etraflarında dolarken, saatin aksi yönünde birbirlerine dolayın.

HERVE LEGER BY MAX AZRIA

Uzun saçlı kadınların iki vazgeçilmezi atkuyruğu ve örgüler aynı modelde birleşti. Yandan ayrılan saçların en dibinden başlayan fransız örgüleri bir taç gibi başı sarıyor ve ensede toplanan at kuyruğuyla birleşiyor.

JEREMY SCOTT

60'ların etkisi 2016 ilkbahar-yaz sezonunda da bizimle! Gigi Hadid'in bombeli peruğuyla Brigitte Bardot akıllara geliyor. Elbette Jeremy Scott defilesinde koleksiyona uyumlu olarak abartılı, bir çizgi film havası yaratan gösterişli peruklar kullanılmış ancak aslında işin sırrı bu saçlarda hacmi iyi ayarlamak.

ZAC POSEN

Zac Posen defilesinde saçlara şekil veren Saç Stilisti Odile Gilbert, Alexander Wang defilesinin Saç Stilisti Guido Palau ile anlaşmış gibi benzer cümleler kuruyor: " Saçlara kişiliklere göre şekil vermek gerek, her kadının kendine en yakışını bulması önemli. Zorlama dalgalara yer yok!"


Ense de toplanan küçük bir topuz hem sade hem şık hem de yüz hatlarını ortaya çıkarmak için ideal...

CAROLINA HERRERA

Baş döndüren, ipeksi saçlar adeta Barbie'nin Ken'le tanışmadan önceki masum halini hatırlatıyor. Jerrmy Scott defilesinde gördüğümüz saçlara inat, mümkün olduğunca hacimden uzak, yumuşak ve belli belirsiz dalgalara sahip olmak amaçlanmış. Bu saç modelinin olmasa olmazı ise, saçlara parlaklık verecek ürünler kullanmak…

THAKOON

Dalgaları benimseyen bir diğer tasarımcı da Thakoon. Saç diplerinde hafif ıslak bir görünüm ve uçlara doğru kabarıklaşan doğal dalgalar uğraşılmamış bir güzellik havası katıyor.

NICOLE MILLER

Nicole Miller kadını, erkeklerle takılan ve kaykaya binen bir yeni yetme gibi de görünebilir, bir parti de en şık elbiseyi de taşıyabilir. Rasta görünümlü burgular için bir düzleştiriciye sahip olmanız yeterli.

GÖRSELLER: GETTY IMAGES TURKEY

Yorumlar