Saç nasıl kurutulur? Saçı kabartmadan kurutmak mümkün mü?

3 adımda mükemmel saçlara sahip olmak ister misiniz? Mükemmel saçlar için doğru kurutma yöntemleri ve saç bakımı...

Saç nasıl kurutulur? Saçı kabartmadan kurutmak mümkün mü?

Saçlar biz kadınların en önemli silahıdır! Makyaj yapmaya halimiz olmasa bile o saçlar mutlaka fönlenir! Peki saçlarımızı ne kadar doğru kurutuyoruz? Belkide sürekli kabarmasının ve şekil almamasının sebebi doğru kurutamıyor olmamızdır kimbilir... 3 adımda doğru saç bakımı ve saç kurutma yöntemlerini sizler için derledik...

1-SAÇ NASIL KURUTULUR? 

Saç banyoda kurutulmaz, çünkü yeni duştan çıktığınız için banyodaki hava nemlidir ve saçın kururken elektriklenmesine yol açacaktır. İlk adım banyodan çıkın. İkinci adım kuruturken mutlaka cam açın ve saçtaki fazla suyu kağıt havluyla sıkıştırarak alın. İyi bir saç kurutma makineniz olsun. Saçınız kıvırcıksa mutlaka vigo kullanın. Isıyı orta seviyeye ayarlayın. Bir önemli nokta da saç kurutma işlemini soğuk havayla tamamlamanız. Böylelikle saçın hacmi ve şekli bozulmaz.

2-KIVIRCIK SAÇA NASIL BAKILIR? 

Kıvırcık saçlılar saçlarına çok değerli bir kumaş gibi bakmalı. Kıvırcık saç her saçtan daha fazla nezaket ister. Çünkü yapısı gereği kurudur. Uzun katlı iyi bir kesim şart. Kâkül kesinlikle önermiyoruz. Sert şekillendiricileri de kesinlikle önermiyoruz. Jöle ya da köpük en son kullanılmaması gereken şekillendiricilerdir. Çünkü alkol içerirler ve kuru saçı daha da çok kuruturlar, daha çok kabartırlar. Banyo sonrası kullanacağınız süt kıvamlı ürünler saçın kabarmasını engeller. Bu ürünleri kullanırken cimri davranmayın. Kıvırcık saç çok açtır, onu doyurmak için bonkör olun.

3-DÜZ SAÇ NASIL HACİMLİ GÖZÜKÜR? 

Çocukluğumuzun taktiği olan geceden ıslak örüp yatmak, sabah açmak bu yaz çok işe yarayacak. Bir de kâkül bu ara çok moda. Kâkül aslında herkese yakışır ama orantıyı, ne kadar geriden başlayacağını iyi hesaplamak lazım. Alın kısaysa kâkül arkadan; genişse önden başlamalı. Bir de inatçı bir saça sahip olmamalısınız. Bunun için bir test yapın. Saçın tam orta ayrımını ıslatın. Her zaman ayırdığınız yöne değil ters tarafa tarayın. Öne doğru fön çekin, saç ortadan biçimsiz bir şekilde ayrılıyorsa kâkül kestirmemeniz daha iyi.

Yorumlar