Saç yaşlanmasının 3 tipi ve bakım önerileri!

Ünlü İspanyol saç bakım uzmanı Miriam Quevedo, saçlarımızın cildimiz gibi 3 çeşit yaşlanmaya maruz kaldığını anlattı.

Saç yaşlanmasının 3 tipi ve bakım önerileri!

Yüzünüz için yaşlanma karşıtı ürün kullanıyorsunuz peki ya saçlarınız Saçların da aynı cilt gibi yaşlandığını biliyor muydunuz?

Cildine önem verdiği kadar saçlarına önem verenlere bir haberimiz var.


Ünlü İspanyol saç bakım uzmanı Miriam Quevedo, saçlarımızın cildimiz gibi 3 çeşit yaşlanmaya maruz kaldığını anlattı:

Doğal Yaşlanma Süreci:

Yıllar geçtikçe saçlarımızın doğal rengi, parlaklığını ve ışıltısını kaybeder, kurur ve matlaşır. Yaşlandıkça, proteinden oluşan saç tellerimiz, bu proteinleri kaybetmeye ve incelmeye başlar ve elastikiyetini kaybeder. Saç derisi, incelmeye ve sıkılaşmaya başlayarak, kan dolaşımı engellenir, bu da saçın büyüme oranı ve saç kalitesini etkilerken, saç mat ve kırılgan hale gelir.

Kimyasal Yaşlanma Süreci:

Kimyasal yaşlanma, saç boyaları, perma ve düzleştirme işlemleri sonucunda gerçekleşerek, saçın kuru, zayıf ve söz geçirilemez olması sonucu kırılmalarla sonuçlanır. Ayrıca kullanılan ilaçlar ve kemoterapi de saçları olumsuz etkiler.

Çevresel Faktörler Nedeniyle Yaşlanma Süreci:

Güneşe, aşırı ısılara ve yapay ışığa maruz kalmak, klor; saçın kurumasına ve solmasına neden olur. Rüzgar ve hava kirliliği, saçın parlaklığını ve ipeksiliğini yok ederek saçın renk performansını ve renk kalıcılığını olumsuz yönde etkiler. Ayrıca stres, D vitamini eksikliği ve hormonlara bağlı değişimler de saçları olumsuz etkiler.

Bu faktörlerin hepsi, cildimizi etkilediği kadar saçlarımızı da etkilediğini söyleyen Miriam Quevedo, bu olumsuz koşulların saçlarımızda hasar yaratmaması ve oluşmuş hasarların onarılması için Yoğun Havyar İçerikli Yaşlanma Karşıtı Lüks Saç Bakım Serisi tasarladığını söylemiştir. Böylelikle saçların; sadece gövdesinden değil, saç derisinden ve köklerinden başlayarak canlılığını, elastikiyetini, parlaklığını yeniden kazanacağini bildirmiştir. Havyar ve daha birçok aktif bileşenin içeriğini oluşturduğu Miriam Quevedo ürünleri Paraben içermez.

Akdeniz insanına özel anti-aging saç bakımı:

Bizim gibi bir Akdeniz ülkesinde yaşayan Miriam Quevedo; boyalı, yağlı, kepekli, zor şekle giren ve dökülen saçlar gibi her türlü saç sorununa ayrı birer şampuan ile çözüm sunarken; bakım maskeleri ve güçlendirici serumlarının yanı sıra şekillendirme öncesi ve sonrasında kullanılabilecek saçı koruyan spreyler ile komple bir seriyi Akdenizli kadınlara ithaf ediyor.

Saçlarının gençliğine, cildi kadar önem verenler için bu mükemmel seriyi Sadece Sevil Parfümeri’de bulabilirsiniz.

Yorumlar