Saçlar alev alev

Havalarla beraber saçlar da ısındı! Bu yaz saçlarda en fazla göreceğimiz renk kızıl olacak. Kendiniz için uygun tonu seçin!

Saçlar alev alev

kizilsac.jpg

Erdem Kıramer Akademi Direktörü, Saç ve Renk Uzmanı Emir Balaban bakın neler diyor?

“Masum ve gizemli kadınların tercihi kızıl tonlarını, bu yıl kırmızı halıda sıklıkla görüyoruz. 2011`de kızılın en çarpıcı tonları ön planda...Eğer daha doğal veya dramatik bir görünüm istiyorsanız akaju kızıl ve kestane kızıl tonları size göre! Daha eğlenceli, özgür ruhlu ve neşeli gösteren bakır kızıl tonları da tercihiniz olabilir. Kızıl saçlar ayrıca özel bir renk koruyucu bakım gerektirir. Parlak, canlı, ışıltılı kızıl tonlarındaki saçlarınız ile 2011 kesinlikle sizin yılınız olacak!"

Gelelim kızıl saçın makyajına Avon makyaj uzmanlarına göre kızıl saçın makyajı da çok önemli. Uzmanlar, “Saç renginiz için seçiminiz, makyaj tercihleriniz için de belirleyici olacaktır. Açık kızıl saçlarda yine açık tonlarda tercih edeceğiniz şeftali, kayısı ve pembe tonlarındaki dudaklar ve yanaklar uyum içinde olur” derken şöyle devam ediyor:

“Lila tonlar ve hafif gümüş pırıltılar göz makyajınızı ön plana çıkarmak için yeterli olacaktır. Kızılın orta tonlarındaki saçlarınız için makyajınızda sıcak kahve ve karamel gibi doğal tonları tercih edebilirsiniz. Dudaklarınızda bakır-pembe tonları ve altın yansımaları içeren şeftali tonları makyajınıza çarpıcı bir boyut katacaktır. Saçlarınız koyu kızıl tonlarda ise makyajınızda daha cesur olabilirsiniz. Gözlerde mürdüm ve yeşil tonlar tercihiniz olabilir. Bununla birlikte yanaklarınızda ve dudaklarınızda daha doğal tonlar makyajınız için dengeleyici bir unsur oluşturacaktır.”

Pemra G. Abasıyanık

Yorumlar