Saçlarda elektriklenme nasıl önlenir?

Havadaki nem nedeniyle elektriklenen saçlar, kabarmış ve tel tel olmuş kötü bir görüntü ortaya çıkarbilir. Bunu engellemek için nasıl bakım yapmalıyız?

Saçlarda elektriklenme nasıl önlenir?

Belki de en sinir olduğumuz şeylerden biri de saçlarımızın elektriklenmesi...

İşte, okulda ve sosyal yaşantımızda bu durumla burun buruna geldiğimizde gerçekten gerginleşiyor, kendi çabalarımızda saçımızın elektiriğini almaya çalışıyoruz. Ve sonuç hep olumsuz oluyor.

Ama bu duruma son vermek artık çok basit, bu tüyoları kesinlikle bir yere not edin.

İşte saçın elektiriklenmesini önleyen ipuçları…

- Doğru şampuanları seçin.

Özellikle içinde silikon gibi yumuşatma malzemelri olanlar size bu konuda oldukça yardımcı olur.

- Saç kremini normalde tuttuğunuzdan daha fazla tutun.

Saçta iyice bekleyen saç kremi kabarmayı ve elektriklenmeyi önleyici bir etki yaratır.

- Saçlarınızı soğuk su ile yıkayın.

Uzmanlar kabarmalar ve elektirklenmelerle savaşmak için kesinlikle soğuk suyu öneriyor. Saçlarınızı soğuk suyla yıkamak, sampuanınızı, saç kreminizi soğuk suyla yıkamak saçlarınızın pürüzsüz olmasını sağlar.

- Havlu ile saçlarınıza çok sert darbeler yapmayın.

Havlu ile saçınızın nemini almak yerine, saçlarınızı makineyle kurutmayı deneyin. Havlu yerine tişört kullanmakta diğer bir alternatif…

- Kurutma işlemi de bir o kadar önemli…

Saçlarınızı düz yapmak istiyorsanız, kurutma makinenizin ucuna fön başlığını yerleştirin ve yuvarlak bir fırça yardımıyla aşağa doğru fönünüzü çekin.

Eğer dalgalı bir saç yapmak istiyorsanız, saçı dalgalı yapan aparatı fön makinenizin ucuna takın ve alttan üste doğru saçlarınızı yapın.

- Saçınızı kurturken, iyice kuruduğuna dikkat edin.

Her ne kadar saçıcınızın kuruduğunu düşünüp, saç kurutma maikenesiyle o an işinizin bittiğini düşünseniz de saçınızın iyice nemini alıp, pürüzsüzleştirmek için, birkaç dakika daha tutmanızı öneririz.

- Saçınız için alacağınız ürünleri denemelisiniz.

Saçınızın elektiriklenmemesi için etkili bir saç ürünü arıyorsanız, mağazalarda denemeden satın almayın. Önce size yardımcı olabilecek ürünlere bir araya toplayın, sonra da içinize en sinen ürünün testerını deneyin. Böylelikle ürün beklediğinizi gibi değilse almayıp, başka bir ürüne yönlenebilirsiniz.

- Sevimli bir at kuyruğu bu işi çözer.

Saçınız hiç ummadığınız bir zamanda elektirklenip kabardıysa hemen at kuyruğu yapın. Ayrıca yanınızda taşıyacağınız ufak bir nem veren saç serumu böyle anlarda size çok yardımcı olur.  At kuyruğunuzu yaptıktan sonra saçlarınızın üst kısımlarına serumdan sürmenizi öneriyoruz.

- Saç spreyini yanlış kullanmadığınıza emin olun.

Mesela bazı saç spreyleri kurutma sonrası saçınızın ısısının iyice soğumuş olması gerekiyor. Bzı spreyler içinse ısı sorun değil.  Bu yüzden saç spreylerini kullanmadan önce üstündeki kullanma talimatlarını kesinlikle okumalısınız.

- Saçlarınıza kuaförünüzde keratin tedavisi yaptırabilirsiniz.

Keratin tedavisi sayesinde saçlarınız neme doymuş olur, böylelikle elektriklenme riski de kalmaz.

- Eğer keratin tedavisini istemiyor ama alternatif ürünler arıyorsanız, onlar da mevcut.

Keratin, buğday proteinleri, kukui ve çuha yağı ile elde edilen pürüzsüzleştirici saç bakım kremleri, şampuanlar ve saç kremlerini kolaylıkla temin edebilirisniz. Özellikle Kerastase ve L'Oreal bu ürünleriyle harikalar yaratıyor.

- Tabi şapkayı da es geçmek olmaz…

Özellikle yaz aylarında birbirinden güzel şapkalarla saçınızın elektriklenmiş halini rahatça saklayabilirsiniz.

Yorumlar