Safranlı pilav nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları nelerdir?

Farklı damak tatlarına açık olanlara harika bir tarifimiz var, safranlı pilav! Konuklarınıza sunabileceğiniz benzersiz bir lezzet...

Safranlı pilav nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları nelerdir?

Klasik tariflerden sıkıldıysanız sizler için harika bir tarifimiz var. Safran, çok eskiden günümüze gelen bir baharat çeşitidir, kokusu ve damakta bıraktığı yoğun tat ile bilinir. Çok az bir tutamını pilava ekleyince bambaşka bir lezzete dönüşecek. Eğer sizde farklı tatlara açıksanız eminiz çok beğeneceksiniz. İşte safranlı pilavın malzemeleri ve püf noktaları...

Malzemeler

Pirinç (4 su bardağı baldo),

Tereyağı ya da margarin (2 çorba kaşığı) veya sıvıyağ (1 çay bardağı),

Safran (1 çorba kaşığı),

Su (7 su bardağı),

Tuz

Püf Noktası

Pirinçlerin çok iyi yıkanması ve süzülmesi gerekir. Pirinci kavurmadan önce yağ iyi kızdırılmış olmalı ve pirinç kavrulurken sürekli karıştırılmalıdır.

Yapılışı

Derin bir kaba koyacağınız 2 su bardağı ılık suyun içine 1 çorba kaşığı tuz atın ve tuzlu suda pirinçlerinizi 10–15 dakika kadar bekletin. Pirincinizi suda beklettikten sonra bir süzgeç yardımıyla bol suyla yıkayın ve süzün. Bir başka tencerede kaynattığınız 5 su bardağı sıcak suyun içine 1 çorba kaşığı safranı atın ve orta ateşte safranın kırmızı rengi suya çıkana (yaklaşık 3-4 dakika) kadar kaynatın. Ayrı bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağı eritin (veya tercihinize göre 1 çay bardağı sıvıyağı kızdırın). Tereyağı eridikten ya da sıvıyağ kızdıktan sonra süzdüğünüz pirinci tencereye atın, pembeleşinceye kadar kavurun. 1 çorba kaşığı tuzu da ekleyerek pirinci 7-8 dakika orta ateşte kavurmaya devam edin.

Safran kaynayınca pilav tenceresinin üzerinde bir süzgeç yardımıyla süzerek safranlı suyu tencereye dökün. Tüm malzemeyi bir iki kez karıştırıp, tencere kapağını kapatın ve pilavı kısık ateşte pişirmeye alın. Pilav suyunu çekinceye kadar yaklaşık 5-6 dakika kısık ateşte pişirin. Altını kapattıktan sonra tencerenin kapağını açmadan yaklaşık 5 dakika pilavı demlenmeye bırakın. Pilavınız servise hazır. 

Yorumlar