Neden gardrobumuz giymediğimiz kıyafetlerle dolu?

Neden gardrobumuz giymediğimiz kıyafetlerle dolu hiç düşündünüz mü? Birileri bunu merak edip bir araştırma yapmış işte sonuçları...

Neden gardrobumuz giymediğimiz kıyafetlerle dolu?

İngiltere'de alışveriş yapan 2 bin kişilik bir grupla anket yapılmıştı.

Anketin amacı neden gardrobuzunda giymediğiniz onlarca kıyafeti tutma nedenimizi bulmaktı. Katılımcıların yüzde 25'i dolabındaki çok sayıda kıyafeti giymediklerini itiraf etti neden olarak da 'Onları giymek için kilo vermeyi beklediklerini' açıkladılar. Kıyafetlerini giymediklerini söyleyenlerin yüzde 10'u ise neden olarak dolaplarındaki parçaların 'yeniden moda' olmasını bekledikleni söylediler. 

Geri kalan büyük çoğunluğun giyilmeyen kıyafetlerle dolu bir dolaba sahip olmasının nedeni 'rasyonel olmayan satın alma eğilimleri.' Yani bir gün ihtiyacım olur diye aldığımız ama hiç tarzımız olmayan bir elbise, asla giyemeyeceğimiz renkte bir ayakkabı yada hiç kullanışlı olmayan bir çanta gibi. 

ALIŞVERİŞE NE KADAR PARA HARCANIYOR?

Aynı araştırma alışverişe harcanan para miktarını da belirlemeye çalışmış. İngiltere'de alışveriş yapanların 10 milyar liralık değere sahip kıyafetleri olduğu sonucuna varılmış. Aktif şekilde alışveriş yapanların sayısı ise 50 milyon kişiden oluşuyor ve kişi başı harcama 200 pound yani ortalama bin lira. 

 

Yorumlar