Sebzeli Hububat çorbası nasıl yapılır?

Pratik yemek tariflerinde bugün hem yapımı çok kolay hemde sağlık bir çorba tarifi derledik sizin için. Sebzeli Hububat çorbası nasıl yapılır?

Sebzeli Hububat çorbası nasıl yapılır?

Bugün sizler için akşam yemeğinin ilk aşamasında olan salıklı aynı zamanda sebzeli yapımı da çok pratik olan bir ''Hububat çorbası'' tarifini derledik. Malzemeler: 2 yemek kaşığı tereyağı,1 büyük boy soğan, 1 çay bardağı sarı buğday, 4 su bardağı su, 1 yemek kaşığı karabuğday, 1 tatlı kaşığı siyez buğdayı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 dolmalık kırmızı biber, 1 dolmalık sarı biber, 2 dal semizotu, 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 kahve fincanı haşlanmış kırmızı fasulye.

Hazırlanışı: Aşurelik buğdayı 1 bardak sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Tereyağını çorbayı hazırlayacağınız tencerede eritip kıyılmış soğanı karamelize olana kadar kavurun ardından buğdayı bekleme suyuyla birlikte tencereye ilave edin. Kalan suyu ve 2 çay kaşığı tuzu ekleyin. Orta ateşte, 20 dakika pişirin. Daha sonra karabuğdayı ve siyez bulgurunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Gerekirse suyu eksildiğinde sıcak su ilave edin. 10 dakika daha pişirin.

Zeytinyağını tavada ısıtıp zar şeklinde doğranmış biberleri kavurun. Tencereye kavurmuş olduğunuz biberleri, küçük dallar şeklinde ayırdığınız semizotunu ve haşlanmış kırmızı fasulyeyi ekleyin. Birkaç taşım kaynatın. Süzme yoğurda kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık ilave ederek ılındırın. Kaynayan suya azar azar ekleyerek hızlıca çırpın. En son tuzunu kontrol ederek birkaç dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar